Rali EB-re viszik a Toyota GT86-ot

Versenyautóként is ígéretes a GT86

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A háromszoros Európa-bajnok Luca Rossetti fogja terelni az R3 homológ Toyota GT86-ost, ami a Barum Rally Zlin futamon debütál majd.


Újabb motorsport aktivitásról számolt be a Toyota. A tavaly tesztelt R3 specifikációjú Toyota GT86 várva várt debütálására végre sor kerülhet, méghozzá elég közel hozzánk. A gyári támogatású Toyota Motorsport GmbH (TMG) saját fejlesztésű CS-R3 nevet viselő versenyautója az ERC (FIA Európai Rally Bajnokság) cseh fordulóján, a Barum Rally Zlinen fog rajthoz állni. A pilótaválasztást most sem bízták a véletlenre a japánok, Luca Rossetti háromszoros EB győztest ültetik a volán mögé, navigátora Eleonora Mori lesz. Az olasz pilóta és navigátora az augusztus 26-án pénteken kezdődő Barum Rally előtt egy rövid privát teszt keretében kap ízelítőt a CS-R3 képességeiből. Nem sokkal ezután a két napig tartó verseny egy speciális szakasszal (SSS) kezdődik.
Az biztos, hogy látványosan fog a pályán közlekedni a hátul hajtó GT86, ami végre egy kis vadságot vihet a korábban Honda Civic R3 és Renault Clio R3 által uralt kategóriába. „A CS-R3 egy kivételesen jól irányítható és izgalmas autónak tűnik. A hátsókerék-hajtásnak köszönhetően pedig kifejezetten látványosan vezethető, ezért biztos vagyok benne, hogy a rajongók élvezettel fogják nyomon követni az autó minden mozdulatát a futam során. Köszönöm a TMG-nek ezt a lehetőséget, már alig várom, hogy együtt dolgozhassunk, és remélem, hogy a verseny során végig az ERC3 kategória élén tudunk maradni. Biztos vagyok benne, hogy az autó képes lesz egy figyelemreméltó eredmény elérésére.” – teszi hozzá Luca Rossetti.
Hirdetés

Az R3-as fejlesztésnek köszönhetően csak az ERC3-ban indulhatnak, ahol egyébként temérdek magyar versenyzőt is találunk. Itt indul például kollégánk Bessenyey Zoltán is, aki az első kerekesek között Európa Bajnok tudott lenni két évben egymás után, ám most súlyos balesete miatt kórházban van. Az ERC menők között is találunk több magyart. Botka Dávid és ifj. Érdi Tibor is részt vesznek a futamokon.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?