Régi Minik vágtak neki Portugáliának Budapestről

A Bálnától az óceánpartig: Portugáliába indult kilenc klasszikus Mini

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Hosszú útra vállalkozott kilenc klasszikus Mini tulajdonosa: több mint 3000 kilométert autóznak, hogy részt vehessenek a 40. Nemzetközi Mini Találkozón.

Bár összesen kilenc Mini indult hazánkból a Portugáliában tartott 40. Nemzetközi Mini Találkozóra, három példány startolt a budapesti Bálnától

Kilenc régi Mini kelt útra múlt hét péntek délután a fővárosi Bálnától, hogy egy mintegy háromezer kilométeres kaland után a brit prémiummárka legnagyobb seregszemléjének, a Nemzetközi Mini Találkozónak (International Mini Meeting) otthont adó portugál Praia de Mira városába érkezzen.

Hirdetés

A Mini Club Hungary három klasszikus modellje Budapestről, a Bálna teraszától indult el, hogy a nemzetközi márkatalálkozón Magyarországot képviseljék. A klasszikus autók flottája egy 1991-es fekete Mini Mayfair modellből – mely motorháztetején a Queen zenekar egyik lemezborítójának mintáját hordozza –, egy 1991-es British Racing Green Mini Balmoral kivitelből, valamint egy 1972-es piros Austin Mini modellből áll. A lelkes Mini rajongói konvoj a tervek szerint május 15-én érkezik meg Lisszabonba, majd onnan az óceánparton május 17-én jutnak Praia de Mira-ba, a Nemzetközi Mini Találkozó helyszínére. Az immár 40. alkalommal megrendezett Nemzetközi Mini Találkozó résztvevőit a homokos óceánpart és a lagúnák mellett számtalan izgalmas program várja, a koncertektől kezdve a sportversenyeken és a minis kiegészítők piacán át a helyi autós kalandozásokig.

Csak a szakavatottak látják a különbségeket, de a bordó Austin Mini 1972-es, míg a mellette álló British Racing Green Mini Balmoral 1991-ben készült

A várhatóan több ezer Minit felvonultató fesztiválra induló hazai autók indulási helye sem véletlen: múlt hét végétől jövő hétfőig (május 21.) a brit prémiummárka klasszikus és vadonatúj modelljeié a főszerep a Bálna környékén. A MINI Experience Budapest rendezvény keretében a Mini teljes modellpalettája megtekinthető és számos modell ki is próbálható, melynek apropója a teljesen megújult 3 és 5-ajtós, valamint Cabrio modellek bemutatása (róluk hamarosan részletesebben is írunk), illetve a Mini márka logójának, arculatának friss elemei.

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?