Régi-új néven jön az új Mitsubishi

Nálunk nem Mirage, nem is Colt, hanem Space Star lesz a mini-Mitsubishi neve

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Múltidéző Space Star néven Európában február végén kezdik forgalmazni a tavaly Mirage-ként bemutatott Mitsubishi szuperminit.

Mivel a Mirage név védjegyoltalmával kapcsolatban az utolsó pillanatban váratlan nehézségek adódtak Európában, a Mitsubishi Motors Corporation (MMC) úgy döntött, hogy Global Small B-kategóriájú modelljét, azaz kisautóját, még inkább szupermininek skatulyázható újdonságát más néven vezeti be az európai piacon.
Kontinensünkön a kis Mitsubishi Space Star néven kerül forgalomba, felidézve a 2005-ig gyártott nagyobb, részben elődmodellt. Ezzel persze az is eldőlt, hogy nem Coltnak fogják hívni - erre is volt esély.
Hirdetés
A thaiföldi gyártású új Space Star ideális kisautónak ígérkezik 371 cm-es hosszal és elégséges, 235 literes, könnyen bővíthető csomagtartóval, alacsony saját tömeggel (az alapváltozat üres súlyát 845 kilósnak, utasterét 5 személy számára is tágasnak írja a sajtóanyag), s a 0.27-es alaktényezőnek is hála a 3 hengeres MIVEC benzinmotoros kocsi stop-start rendszerrel és 5 fokozatú manuális váltóval 4,0 l/100 km vegyes fogyasztást, illetve 92 g/km-es CO2-kibocsátást ígér. Európai forgalmazása február végén kezdődik.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?