Rekord gyorshajtás: 290-nel hasított a svéd SLS AMG!

Börtönben a sofőr, autó elkobozva. 220 millió a tét!

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Három kanton is érintett abban az augusztus 6-i svájci gyorshajtásban, amely milliós bírságot vonhat maga után – nem forintban, svájci frankban!

A 37 éves, svéd állampolgárságú férfi 290 km/órás sebességgel száguldott el egy, a svájci A12-es autópályán kihelyezett traffipax előtt augusztus 6-án. Azonnal riasztották a rendőrséget, akik nem sokkal később megállították a Mercedes-Benz SLS AMG sportkocsit, és őrizetbe vették annak sofőrjét. Mivel Svájcban már a megengedett legnagyobb sebesség 25 km/órás túllépése is bűncselekménynek számít, valószínűleg nem lesz olcsó a szabadság megváltása. Mivel a büntetési tétel kiszabásánál a bíróság tekintettel van az elkövető vagyoni helyzetére, akár 1,08 millió svájci frankos – napi középárfolyamon számolva mintegy 222 millió forintos – pénzbírság is kiszabásra kerülhet. A várható büntetést figyelembe véve, még az alapáron 55 millió forintot érő lefoglalt szuperautó sem tűnik megfelelő biztosítéknak, ezért az ítélethozatalig őrizetben marad a gyorshajtó.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?