Rekorddöntésre készül a speciális Octavia vRS

Skoda Octavia 320 km/h felett

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Sikerült teljesíteni a kitűzött célt, ezen felbuzdulva már a kétliteresek rekordját szeretnék megdönteni a Skoda Octaviával.

Korábban már beszámoltunk arról, hogy az Octavia RS tizedik születésnapjára milyen, a modellt népszerűsítő PR-fogással állt elő a Skoda: nem mást tűztek ki célul, minthogy építenek egy RS-t – bocsánat, immár vRS-t – mellyel átlépik a 320 km/h-s sebességet, ráadásul mindezt a sebességhajhászok Mekkájának számító bonneville-i sóstó medrében.
A gyári Octavia vRS-t a brit REVO Technik segítségével földig ültették, jóval nagyobb szerkezetre cserélték a turbófeltöltőt, és a benzinkúti üzemanyag helyett 120-as oktánszámú versenybenzinnel tankolták fel az autót. Érdekes részlet, hogy a sebességrekordra készített autóban a váltót is lecserélték, mégpedig az eredetileg takarékoskodásra tervezett Octavia Green Line modellekben található, hosszabb áttételezésű hatfokozatú manuálisra. Az autó teljesítménye 550-600 lóerő körül alakul, így nem is csoda, hogy négy nappal a Bonneville Speed Week kezdete előtt a hivatalos mérés szerint 322,44 km/h-s sebességgel száguldott a világ leggyorsabb Octaviája.
A hírek szerint bár a csapat boldog, hogy elérte célját, még nem elégedett teljesen az eredménnyel, és a helyszínen maradtak, hogy megdöntsék a kétliteres sorozatgyártású autók sebességrekordját, mely pillanatnyilag 345,6 km/h. Sok sikert kívánunk előre is, és természetesen azonnal beszámolunk arról, ha az Octavia lesz a Föld leggyorsabb kétliteres szériaautója.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?