Rendőrautóvá tuningolt egy 911-est a TechArt

Oktatási célból alakította rendőrautóvá ezt a Porsche 911 Targa 4-et a TechArt

A közúti biztonsági szabályokat az átalakított autóknak is be kell tartaniuk, de sajnos a sufnituningok nem mindig veszik ezt figyelembe - nem úgy, mint a TechArt.

Nemes feladatot vállalt magára a német TechArt tuningcég. Azon kívül persze, hogy publicitási akció is, saját alkotásukkal támogatják a Tune it! Safe! ("Tuningold! Biztonságosan!") kezdeményezést, ami a közúti szabályoknak maradéktalanul megfelelő átalakítások elterjedését szorgalmazza. Az akciót a német tuningszövetség (VDAT) indította, és a közlekedési minisztérium, illetve a Hankook is szponzorálja. 2005-ös indulása óta elhivatott célja a kezdeményezésnek, hogy biztonságos tuningjárművek kerüljenek az utakra. Sajnos ez nem minden esetben valósul meg, egy-egy átalakításnál a kellő szakértelemmel nem rendelkező műhely figyelmen kívül hagyja a toldatoknak, chipeléseknek vagy a futómű megpiszkálásának az autó viselkedésére gyakorolt negatív hatását. Sőt, rosszabb esetben konkrétan illegális alkatrészeket szerelnek az ügyfél autójába. Mindezek ellen küzd a Tune it! Safe! kampány, ami egy fontos eszközt kapott a TechArttól az üzenet széleskörű terjesztéséhez.
Hirdetés
A tuningműhely egy 992-es generációjú 911 Targe 4-et vett kezelésbe, az eredmény pedig magáért beszél. Felszerelték rá Aerokitjüket, aminek leglátványosabb elemei az első kötény extra légbeömlőkkel és a diszkrét, apró szpojler hátul, de van benne küszöbtoldat és többrészes diffúzor is. Hátul a Porsche felirat helyett TechArt szöveg díszeleg 3D-ben, elöl is saját emblémájukra cserélték a stuttgartiak címerét. A csomagtartó-fedél (ami ugye elöl van) szénszálból készült, és két bevágásába kék villogókat illesztettek. Az eseményt támogató Hankook abroncsait a TechArt saját tervezésű felnijeire húzták, melyek alapvetően feketék, de izgalmas részlet bennük a fényezéshez illő két sárga küllő. Mindezek mellett valószínűleg a külső festés az alkotás legnagyobb dobása, ilyen rendőrautó után mindenki megfordulna az utcán. Fontos kiemelni azt is, hogy az átalakítások gyári minőséget képviselnek, a tuningolt autót alapos teszteknek vetik alá a TechArtnál, így biztosítva a vadított kivitelek közúti biztonságát. A teljesítményhez nem nyúltak, de az új lengéscsillapítókkal 4 cm-rel ültethető a futómű. Belül fekete szinte minden, egy rendőrautóban nem is lehetne hivalkodóan rikító színű az utastér. Ha bárkit elfognának ezzel a kocsival, szállítása során már eleve megelőlegeznének neki egy kicsit a későbbi büntetéséből, ha hátra ültetik, ott ugyanis nem túl kényelmes a helykínálat. A rendőröknek viszont annál jobb dolguk van elöl a kockás mintázatú TechArt sportkormánnyal és könyöklőkkel. A pohártartó helyére került a külső fényhíd és a többi vészvillogó irányítópanelje, illetve itt is lecserélték a Porsche emblémát a TechArtéra. A rendőrségi 911 Targa 4 december 5-éig lesz látható az Esseni Autókiállításon.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?