Repülőgéppel oltották be a Rolls-Royce Phantomot

35 darabos különkiadás Charles Stewart Rolls emlékére

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A cégalapító Charles Rolls nem csak az autókért, a repülőgépekért is rajongott, hidroplánjával több sebességi rekordot is felállított.


A Rolls-Royce alapító Charles Stewart Rolls neves brit aviátor volt a 30-as években: ő volt az első, aki leszállás nélkül teljesítette a csatorna kétirányú átrepülését. Ezen kívül egy feketébb rekord is fűződik nevéhez, mivel ő volt az első brit, aki repülőbalesetben vesztette életét. Supermarine S6B típusú hidroplánját a Rolls-Royce R Type motorja hajtotta, és most ennek a stílusában dekorálták ki a Phantom kupé utasterét, az Aviator Edition nevű különkiadásból mindössze 35 példányt építenek. Az autót a hétvégén mutatták be a Pebble Beachen rendezett autós forgatag egyik kiemelt programpontjaként.

Egyedi szürke fényezése mellett a repülés világa által inspirált utastér-kialakítás teszi érdekessé a Phantom Aviatort. Műszerfalának egyik kiemelkedő eleme a repülős műszereket gyártó Thommentől származó, narancssárga másodpercmutatóval ellátott óra, a hagyományos műszerek, mint a sebességmérő vagy az üzemanyagszint-jelző mattfekete háttérrel készültek. A műszerfal és a középkonzol nagy részén mahagóni betétek találhatók rozsdamentes acélból kirakott díszcsíkokkal, a szőnyegek bőrből készültek, a kardánalagúton pedig polírozott alumínium burkolat látható.

Hirdetés
Az alagút oldalára sajtolt alumínium vonalakkal az alapító hidroplánjának törzsén található olajhűtő-bordákra utalnak, és ugyanez a motívum tűnik fel a könyöklő két szélén is. Az nem teljesen világos, hogy miért döntöttek úgy, hogy szabadon hagyják a torx csavarok fejét, hiszen ezt a fajta rögzítést csak 1967-ben fejlesztették ki, tehát Rolls gépén még nem lehettek jelen.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?