Részletek a 2018-ban érkező 3-as BMW-ről

Három év múlva debütál a BMW 3-as sorozatának hetedik generációja

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Kisebb tömeggel, minőségibb anyagokkal és új fejlesztésekkel érkezik a G20 kódjelű, következő generációs 3-as BMW.


Alig néhány hete számoltunk be arról, hogy frissült a jelenleg futó BMW 3-as sorozat, de máris az autó következő generációjától hangos a világsajtó. A gyártóhoz közel álló forrás alapján a bajorok az anyaghasználatra, az autó kivitelezésére és karakterére, továbbá a vizuális megjelenésre és a minőségre fognak fókuszálni. Várhatóan jobb ár-érték arányú csomagok is elérhetők lesznek, ezen felül pedig választható lesz számos kiegészítő, úgy mint, a távirányítású parkolás, a félig önvezető funkció és további vezetőt segítő rendszerek. A központi érintőképernyő mérete tovább nő, extraként pedig gesztus és hangvezérlés is rendelkezésre áll majd.
Hirdetés

A motorpalettát illetően a hírek szerint a 3,0 literes motorok teljesítménye 30 lóerővel és 30 Nm-rel nő, az M3/M4 modellek pedig elérhetik az 500 lóerős álomhatárt. A hátsókerékhajtás marad, aki xDrive-ra vágyik, választhatja a 350i-t, amely 420 lóerős teljesítménnyel érkezhet. A plug-in hibrid pártiak két változat közül választhatnak: az 1,5 literes benzines egy 60 kW-os elektromotort kap, míg a 2,0 literest 90 kW-os villanymotor segíti majd. Előbbi tisztán elektromos üzemben 48, utóbbi 80 km megtételére lesz képes - akkumulátoraik is eltérőek lesznek.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?