Ritkaság bizományban – Maserati Quattroporte Bellagio

Maserati Quattroporte Bellagio a használttelepen

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Ritkaságot adtak be egy holland használtautó-telepre, az egyedi, kombi karosszériás Maserati Quattroportét.

2008-ban a Carozzeria Touring, egyedi autóiról ismert karosszériaműhely úgy döntött kielégíti azon olaszautó rajongók igényeit, akik luxus, mégis sportos, jól variálható autót szeretnének, ezért a Villa d'Este autó-szépségversenyen bemutatták Maserati Quattroporte Bellagio Fastback modelljüket, mely síkba hajtható hátsó üléseivel 1,8 méter hosszú rakteret kínált. Noha a limuzinnál 50 kilogrammal nehezebb sportos kombi ugyanazokat a menetteljesítményeket hozta, mint a négyajtós eredeti, azaz 4,2 literes, 400 lóerős V8-asa 5,2 másodperc alatt gyorsította 100 km/órás tempóra és akár 275 km/órás végsebességet adott, mindössze három vásárló akadt, aki úgy döntött, nem elégszik meg egy szabvány Quattroportéval, hanem annak átvétele után elgurul a Carozzeria Touring Superleggera műhelyébe, kiválasztja az általa áhított belső kialakítást, majd egy tekintélyes pénzösszeg kíséretében felszólítást ad a szakiknak a vadonatúj Maserati szétvágására. Közülük egy úgy néz ki már a Bellagio Fastback utónevet viselő Quattroportéjával (Cinqueporténak azért mégsem nevezhették) nem elégedett, ezért a héten elvitette egy holland kereskedőhöz és azt megbízta a járgány bizományos értékesítésével. Dörzsölheti a markát a kupec, hiszen ilyen portékát nem minden nap kínálhat.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.31. at 18:14
    Permalink

    Kicsit csalódott vagyok, mert valami elképesztő mértékű értékvesztésű ez az autó! Új ára (amit igencsak titkoltak a Carrozzeria Touring Superleggeranál) kb. 350.000EUR volt ehhez képest, 3évesen, 961mérföldel, azaz 1546 km-rel “mindössze” 165.000EUR-ért nevetségesen olcsó.

  • 2017.10.31. at 18:14
    Permalink

    Jó befektetés egy ilyen ritka Maserati.Pár év múlva már csillagászati ára lesz,de gondolom most sem olcsó.De nekem nagyon tetszik az autó,így kombi kasztnival is.Igazi vásározós kombi:-)))))

Vélemény, hozzászólás?