Rosberg: Hibáztam. Hamilton: én is hibáztam

F1: a Mercedes továbbra sem fékezi pilótáit

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Spában ütközéssé fajult a Mercedes-pilóták belviszálya. Rosberg elismerte, hogy rosszul mérte fel a helyzetet, de Hamilton is bűnbánó.


A Forma-1 nyilván újra és újra rászolgál a száguldó cirkusz kitételre, már amennyiben nincs évad botrányok nélkül. Az aktuális, az idei a Mercedes-pilóták és egyben vb-aspiránsok belviszálya, a brit Lewis Hamilton és a német, bár Hamilton szerint nem is igazából, csak a focivébé ürügyén német Nico Rosberg különmeccse. Legutóbb ugye Spában akadtak össze, de szó szerint, amikor is Hamilton lerajtolta Rosberget, ő pedig a második körben jól megtorpedózta, amitől Hamilton versenye egy bal hátsó defekttel kvázi véget is ért. Rosberg autója is sérült, de azért egy értékes második helyre jó volt, s így 29 pontra növelte előnyét az összetettben.
Hirdetés

Ugyanakkor az incidens révén a Mercedes borítékolható kettős győzelmet bukott, s Rosberg az állítólag a szabad harcot pártoló vezetőség egyetlen kikötésére hányt fittyet: ne ütközzetek! A Belga GP után Hamilton érthető csalódottsággal nyilatkozott, a nézők által kifütyült Rosberg sajnálkozott, de nem foglalt állást, a Mercedes prominensei meg kijelentették: ez így nem mehet tovább.

Megannyi susmus, pletyka, feltevés és mások értékelését követően aztán megszületett a verdikt. A: a csapat a jövőben sem helyezi egyik pilótáját a másik elé, azonban még egy ilyen, s lesz baj. B: a Mercedes közleménye szerint fegyelmiben részesített Rosberg elismerte, hogy hibázott, ő hibázott, mivel rosszul mérte fel a szituációt, s még a nézőktől is elnézést kért, mert megfosztotta őket a győzelemért folytatott párbajtól.
Viszont Hamiltont szintén megfeddhették, hogy például álljon le a Mercire rossz fényt vető rádiózásokkal és kritikákkal, mert békülékenyebb-simulékonyabb stílusban azt mondta az egyeztetés után, hogy ő is hibás, nem csak Rosberg. Spában még szándékossággal vádolta csapattársát, most bezzeg már úgy véli, hogy helytelen egymásra ujjal mutogatni, tudnak ők még együttműködni, s közösen megerősödve vészelik át a válságot... Meglátjuk, legközelebb mit alkotnak - a következő verseny Olaszországban, Monzában lesz szeptember 7-én.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?