Rossz vicc: crossover a Mazda MX-5-ből

Szerencsére nem terv, csak virtuáltuning a Mazda MX-5 crossover

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A virtuáltuning nem csak arra jó, hogy segítsünk elképzelni egy új modellt. Megmutatja mi lenne már sok. Az emelt hasú MX-5 is ilyen.


Bajban vagyok Theophilus Chin mester munkájával. Általában vevő vagyok mindenféle nem létező és talán soha meg sem valósuló átiratra, legyen prémium pickup, vagy lemezfelnis szupersportautó, de ez már nekem is sok. A suvosított és így crossoverré vált roadster - micsoda képzavar - az MX-5 szellemi elődjeként értelmezhető kis brit sportkocsik haláltusáját juttatja eszembe. Ott van például az MGB esete, ami talán a legszebb és az egyik legjobb kis brit roadster volt. A hetvenes évek második felében krómjaitól megfosztva, lefojtott motorral készült, és ha ez nem lett volna elég, az amerikai előírások miatt növelték a hasmagasságát. Az előírás az autón elhelyezett ütközők magasságára vonatkozott, az akkori központosított angol autógyártástól meg már csak egy ilyen megoldás tellett.
Hirdetés


A terepjárósított, vagy inkább műterepjárósított MX-5-ön is lehet nevetni, de szerintem vannak (sajnos) olyan vevők, akik buknának rá. Bár az MX-5 legújabb, ND generációja sem egyértelműen a szépségével hívja fel magára figyelmet, de szerintem ront rajta az emelés és a műanyagozás. Bár a 6-osban épp most jelent meg az összkerékhajtás, de ez az MX-5 nem kerül gyártásba, legalábbis remélem.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?