Seltos, a Kia újabb crossovere

Tovább bővült a Kia crossover kínálata, megérkezett a Seltos

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Ha nem is vettük volna észre, de volt egy rés a Kia modellkínálatában, méghozzá a Stonic és a Sportage között. Ide érkezik az Xceed, valamint a még előtte bemutatkozott Seltos.

A crossover és SUV dömping csúcsán a legtöbb gyártó nem is tehet mást, mint hogy újabb modellekkel bővíti a kínálatát, erre most talán a legjobb példa a Kia és a Hyundai. A Kia most bemutatta a Seltos szabadidő-autót, mely globális modellként érkezett és a Stonic, valamint a Sportage közé fog beékelődni. Formaterve egészen más, mint amit a Kiától eddig láthattunk, ugyanakkor számtalan részletében felismerhető már több piacon lévő modell vonása is. A Seltos markáns, karakteres megjelenést kapott, csinos krómozott kiegészítőkkel.
Hirdetés
Az Indiában bemutatkozott crossover talán legfontosabb újítása az új 10,25 colos központi érintőkijelző lehet, mely az első hírek szerint több alkalmazást is futtathat egyszerre. Prémium hangzást biztosító Bose hifi is kerül a Seltosba, valamint hangulatvilágítás, mely a Soulhoz hasonlóan ritmusra még pulzálhat is. A Seltost globális modellként emlegetik, így számíthatunk rá, hogy nálunk is piacra kerül. Motorkínálata egyes országokban 2,0 literes szívó benzinest is tartalmazhat, nálunk reálisabb a 177 lovas turbós benzinmotor és az 1,6-os dízelmotor megjelenése a modellben.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?