Shelby GT500 a BMW M4 ellen: vajon melyik a jobb izomautó?

Vajon legyőzheti Németország Amerikát egy gyorsulási versenyen? Mutatjuk a videót!

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Negyed mérföld gyorsulás, hirtelen fékezés, egy 180 fokos hajtűkanyar, majd padlógáz vissza a rajtig: vajon van esélye ezen a pályán az új BMW M4-nek a 760 lovas, V8-as motorral szerelt amerikai ikon ellen?

Vannak, akik Németország izomautóinak hívják a BMW, Mercedes és Audi brutális prémium-sportkupéit, ezeknek egy kiemelkedő példája a videón látható M4 Competition xDrive is. De vajon mit tud egy ilyen modell a hazai pályán versenyző, 760 lóerős, ám papíron szintén nem izomautó, hanem utcai Shelby GT500 ellen? Az 510 lóerős, soros hathengeres BMW motort az xDrive összkerékhajtás is segíti, ráadásul ezt az előnyt nem csak a rajtnál, hanem a hajtűkanyarban is kihasználhatja.
Hirdetés
Az Edmunds Youtube csatornán elérhető videón ugyanis megfűszerezték egy kicsit a receptet: a negyedmérföldes sprint után egy hirtelen fékezéssel és egy hajtűkanyarral bizonyíthat az autó kezelhetősége is. Megállás viszont még ekkor sincs, hiszen a cél ugyanott található, ahol a rajt volt, ezzel lényegében még egy repülőrajtot is vizsgálhatunk egyetlen versenyen. Ezt követően ráadásul még sofőrt is cserélnek, hogy úgy is megismételjék a versenyt, ezzel kizárva a vezető tudásából adódó lehetséges különbségeket is. Az eredményt nem akarjuk lelőni, nézzétek meg inkább alább, videón!
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?