Sikerülhet megelőzni a Teslát?

Teljes kínálatát villamosítja a smart

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Előbb lesz három típusból álló csupa elektromos típuspalettája a smartnak, mint a Teslának. Ha egyáltalán háromtagú a smart kínálata.

Folyamatosan érkezik a friss információ a nyári szünet utáni első nagy autós seregszemle, a Párizsi Autószalon újdonságairól. A smart ide már mint teljesen elektromos flottájú márkaként érkezik. Vagyis a jelenlegi mellett a másik két(?) típus is megkapja a fortwo villanymotorját. A fortwo cabrio esetében ez talán csak döntés kérdése lehet, hiszen ezt eleve túlzás csupán a tetőkialakítása miatt önálló típusként említeni. A forfour villamosítása viszont több szempontból is érdekes.
Hirdetés
Hiszen egyrészt újabb elektromos mini színesíti majd a kínálatot, így nem csak a Peugeot iOn-Citroën C-Zero-Mitsubishi i-MiEV trióból válogathatunk. Másrészt az elektromos smart forfour megjelenésével nyilván jogosan számíthatunk ikertestvére, a Renault Twingo – smartnál is olcsóbb – villanyhajtású kivitelére. Annál is inkább, mert a smartokban dolgozó elektromos erőforrás eleve a Renault-tól származik. Az elektromos autók elterjedése szempontjából pedig döntő tényező az ár. Ugyanakkor a Renault már ma is tisztességes elektromosautó-kínálattal büszkélkedhet, így nincs rákényszerítve, hogy a Twingóból is legyen ilyen – konkurenciát teremtve partnerének. Mégis elképzelhető, hogy lesz Twingo Z.E., hiszen korábban is felmerült már az eljövetele.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?