Sokkalta olcsóbb lesz a MINI Cooper SE, mint a BMW i3

9 millió forinttól hazavihető lesz a MINI Cooper SE

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Csak novembertől rendelhető, csak akkor kerül gyártásba, de a tervek szerint ígéretes alapárral érkezik a héten debütált MINI Cooper SE.


Kedden Rotterdamban debütált az idén 60 éves MINI első teljesen elektromos modellje, a Cooper SE, ami 135 kW-os, azaz 184 lóerős villanymotorjával épp olyan erős, mint a BMW i3s, ám vele ellentétben nem hátul, hanem elöl hajt. Az elektromos MINI persze így is remek vezethetőséget ígér a benzinesektől ismert gokartos futóművel és azzal is, hogy tömegközéppontja alacsonyabbra került. Részleteiről tegnap alaposan beszámoltunk, ám akkor ára még nem volt ismert, most már az sem titok.
Hirdetés
Ahogyan a pletykák ígérték, a nagyon jól (egyebek mellett navigációval, hőszivattyús és kétzónás automata klímával, LED fényszóróval) alapáron felszerelt Cooper SE novemberben 10,5 millió forintos alapárral fog felkerülni az árlistára, rendelést akkor, vagyis a gyártás kezdetekor lehet majd leadni, persze az előregisztrációnak nincs akadálya. A villanyautók 1,5 millió forintos támogatásával a Cooper SE kereken 9 millió forinttól lesz hazavihető. Összevetésül az alap BMW i3 a támogatással 11,542, az i3s 12,695 millió forinttól vihető, míg az elektromos Kia Niro tágasabb utastérrel és nagyobb hatótávval 9,799 millió forintról startol, igaz, a várakozási idő esetében sem kisebb.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?