Suzuki visszahívás, hidegindítás, filléres használt Audi

Tűzoltó Mercedes G-osztály és rendőrségi Trabant mellett mind több kínai villanyautó is jutott

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Bár csak egy rövid hét van mögöttünk, így is akadt bőven érdekesség az autók világában, nézd vissza a legfontosabbakat heti összefoglalónkból!

A hosszú hétvége második felével indított hetet mi is lazább tartalmakkal kezdtük, elsőként a Volkswagen ID.5 ide kattintva látható videótesztjével, de megmutattuk azt is, mennyire gyönyörű Mercedes-Benz G-osztály tűzoltósági autót kínál egy holland kereskedő, a saját találat után befutott egy láthatóan használtabb, de jóval olcsóbb rendőrségi Trabant is, szintén egy holland kereskedés kínálatából. Bár utóbbi a mai autók világában kevéssé alkalmas a bűn üldözésére, annál érdekesebb gyűjtői példány lehet.
Hirdetés
Halottak napja előtt tehettünk egy kitekintést, milyen különleges halottaskocsik épülnek Japánban. Az újjászületés jegyében próbálhattuk ki a Mercedes T-osztályként reinkarnálódott Renault Kangoo személyautó-változatát. A Suzuki folyamatos minőségellenőrzése mutatta meg, hogy a hazai gyártású, itthon is nagy tömegben futó S-Cross és Vitara modellek fékrásegítőjénél egy szelep a motorolajjal érintkezve megdagadhat, megszorulhat, ezért a héten 66 ezer hazai autójának visszahívását és ingyenes javítását jelentette be a gyártó, cikkünkből kiderül, miként tudják ellenőrizni autójuk érintettségét a tulajok.
Hirdetés
Jelentősen csökkent a gázolaj, valamivel nőtt a benzin ára, így apadt a két üzemanyagfajta közötti árkülönbség is - a pontos számokat itt találod. Nagyobb akkumulátort és hatótávot kapott a Lexus UX elektromos verziója, az európai autópiacról pedig nem csak azt tudhattuk meg, hogy augusztus után szeptemberben is nőtt, hanem azt is, hogy első ízben egy elektromos modell volt a hónap legnagyobb példányszámban eladott autója, nézd meg, melyik modell! A magyar piacról már az októberi számok is befutottak, itt sajnos apadnak a számok, a márkák listáját a Toyota, a modellekét az Év Magyar Autója közönségdíjas Suzuki S-Cross vezeti, a további helyezettek és a számok cikkünkben láthatók.
Hirdetés
A téli hideg közeledtével megmutattuk, mit érdemes megtenni ahhoz, hogy autónk ne produkáljon hidegindítási problémát egy fagyos hajnalon se, meg persze azt is, mit tehetünk, ha mégis ilyen adódna, így ezt a cikket különösen ajánljuk! Debütált a héten kínai - prémium szegmenst célzó - elektromos kisbusz is (lásd itt), de a Volvo is csepegtetett infókat legújabb, szintén nagyméretű elektromos modelljéről, a Geely pedig hazánkban is megmutatta Geometry C modelljét, amivel a magyar piacra várhatók a jövő évben. A BMW új 5-ös sorozatát bár még csak nem hivatalos kémfotókon láthattuk, de közben az a pletyka is megérkezett már róla, hogy az M5 utódja elektromos lesz, ahogyan a majdan Debrecenben gyártott Neue Klasse modell is, amit a jövő évi CES-en mutatnak majd be. Vízbe süllyedt Tesla is akadt a héten - lásd itt, a Citroën pedig konnektoros modelljeit frissítette, a magyar valóságból pedig megismerhettük egy (valaha) 160 ezer forintért vásárolt Audi A3 történetét. Az autóárak emelkedését mutatja, hogy a már elektromos hajtásra is képes hibrid Suzukikat uszkve 12 millió forintos - darabonkénti - árral tettük egymás mellé, a Vitara és az S-Cross hibridjét ide kattintva ismerheted meg minden fontos adatával. Ha viszont nagyobb teljesítményt szeretnél, de az sem baj, hogy még nem kapható modellekre "kell" nyálat csorgatni, nézd meg mit ígér a Dodge a villanykorszakban!
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?