Suzuki visszahívás, hidegindítás, filléres használt Audi

Tűzoltó Mercedes G-osztály és rendőrségi Trabant mellett mind több kínai villanyautó is jutott

Bár csak egy rövid hét van mögöttünk, így is akadt bőven érdekesség az autók világában, nézd vissza a legfontosabbakat heti összefoglalónkból!

A hosszú hétvége második felével indított hetet mi is lazább tartalmakkal kezdtük, elsőként a Volkswagen ID.5 ide kattintva látható videótesztjével, de megmutattuk azt is, mennyire gyönyörű Mercedes-Benz G-osztály tűzoltósági autót kínál egy holland kereskedő, a saját találat után befutott egy láthatóan használtabb, de jóval olcsóbb rendőrségi Trabant is, szintén egy holland kereskedés kínálatából. Bár utóbbi a mai autók világában kevéssé alkalmas a bűn üldözésére, annál érdekesebb gyűjtői példány lehet.
Hirdetés
Halottak napja előtt tehettünk egy kitekintést, milyen különleges halottaskocsik épülnek Japánban. Az újjászületés jegyében próbálhattuk ki a Mercedes T-osztályként reinkarnálódott Renault Kangoo személyautó-változatát. A Suzuki folyamatos minőségellenőrzése mutatta meg, hogy a hazai gyártású, itthon is nagy tömegben futó S-Cross és Vitara modellek fékrásegítőjénél egy szelep a motorolajjal érintkezve megdagadhat, megszorulhat, ezért a héten 66 ezer hazai autójának visszahívását és ingyenes javítását jelentette be a gyártó, cikkünkből kiderül, miként tudják ellenőrizni autójuk érintettségét a tulajok.
Hirdetés
Jelentősen csökkent a gázolaj, valamivel nőtt a benzin ára, így apadt a két üzemanyagfajta közötti árkülönbség is - a pontos számokat itt találod. Nagyobb akkumulátort és hatótávot kapott a Lexus UX elektromos verziója, az európai autópiacról pedig nem csak azt tudhattuk meg, hogy augusztus után szeptemberben is nőtt, hanem azt is, hogy első ízben egy elektromos modell volt a hónap legnagyobb példányszámban eladott autója, nézd meg, melyik modell! A magyar piacról már az októberi számok is befutottak, itt sajnos apadnak a számok, a márkák listáját a Toyota, a modellekét az Év Magyar Autója közönségdíjas Suzuki S-Cross vezeti, a további helyezettek és a számok cikkünkben láthatók.
Hirdetés
A téli hideg közeledtével megmutattuk, mit érdemes megtenni ahhoz, hogy autónk ne produkáljon hidegindítási problémát egy fagyos hajnalon se, meg persze azt is, mit tehetünk, ha mégis ilyen adódna, így ezt a cikket különösen ajánljuk! Debütált a héten kínai - prémium szegmenst célzó - elektromos kisbusz is (lásd itt), de a Volvo is csepegtetett infókat legújabb, szintén nagyméretű elektromos modelljéről, a Geely pedig hazánkban is megmutatta Geometry C modelljét, amivel a magyar piacra várhatók a jövő évben. A BMW új 5-ös sorozatát bár még csak nem hivatalos kémfotókon láthattuk, de közben az a pletyka is megérkezett már róla, hogy az M5 utódja elektromos lesz, ahogyan a majdan Debrecenben gyártott Neue Klasse modell is, amit a jövő évi CES-en mutatnak majd be. Vízbe süllyedt Tesla is akadt a héten - lásd itt, a Citroën pedig konnektoros modelljeit frissítette, a magyar valóságból pedig megismerhettük egy (valaha) 160 ezer forintért vásárolt Audi A3 történetét. Az autóárak emelkedését mutatja, hogy a már elektromos hajtásra is képes hibrid Suzukikat uszkve 12 millió forintos - darabonkénti - árral tettük egymás mellé, a Vitara és az S-Cross hibridjét ide kattintva ismerheted meg minden fontos adatával. Ha viszont nagyobb teljesítményt szeretnél, de az sem baj, hogy még nem kapható modellekre "kell" nyálat csorgatni, nézd meg mit ígér a Dodge a villanykorszakban!
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?