Szabályosan parkolt le, autóját mégis elvitték

Parkoló autó alá festettek mozgáskorlátozott várakozóhelyet, majd elszállították az autót

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Itthon is minden lehetőséget kihasználnak a parkolóőrök a bírságolásra, ám az tényleg túlzás, ami az izraeli videón látható.

Kivizsgálják az esetet! - kapta válaszul az az izraeli nő, aki este szabályosan leparkolta autóját, majd másnap azzal szembesült, hogy autója már sehol sincs, helyére azonban mozgáskorlátozott parkolóhely került. Rögtön hívta a rendőrséget, ám a szerv elsőként azt reagálta a panaszra, hogy az biztosan nem igaz, hogy a parkolás idején még nem volt ott a felfestés.
Hila Ben Baruch azonban biztos volt abban, hogy az otthonához közeli parkolóhelyen korábban nem volt felfestés, s igazának alátámasztásaként a szemközti irodaháznál kopogtatott, ahol nem csak megerősítést, hanem egyértelmű bizonyítékot is kapott. A térfigyelő kamera által készített felvételen egyértelműen látható, amint a parkoló autó alá, illetve köré felfestik a mozgáskorlátozott parkolóhelyet, majd kisvártatva megjelenik a "lopókocsi" is, s elszállítja az akkor már valóban szabálytalan helyen parkoló, de mégsem szabálytalan helyre parkolt autót. Noha az elszállított autót eredetileg csak 1350 sékeles (67 500 forintos) büntetésért kívánta a rendőrség visszaadni, a videó láttán végül a hölgy visszakapta azt, s az eset kapcsán a város vezetésétől az ügy kivizsgálásának ígéretét is megkapta a facebook oldalára írt post szerint szabályos parkolása ellenére is 5 perc alatt bűnözővé tett szabálykövető autós.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2017.10.30. at 07:35
  Permalink

  Én a nő helyében ragaszkodtam volna ahhoz is,hogy a felfestő emberek és főnökük kamerák jelenlétében libasorba álljanak,ezután a leghegyesebb orrú cipőjével mindet tökönrúghassa nekifutásból.
  Az erről készült felvételt természetesen azonnal a Youtube-ra feltölteni. 🙂

 • 2017.10.30. at 07:35
  Permalink

  Véleményem szerint, itt nem arról volt szó, hogy valakit megbüntessenek, csak véletlen egybeesésről volt szó.
  Valószínűleg épp akkor döntötték el, hogy oda kell egy mozgáskorlátozott hely és kiküldték a munkatársat felfesteni. Mivel pont parkolt ott egy autó, így csak köré tudta festeni. Ezután szólt a főnöknek, hogy mi a helyzet, mire kiküldték a lopósautót, hogy “rendet tegyen”. Vagyis, nem az autós ellen szólt a dolog, csak nem voltak a helyzet magaslatás az illetékesek.
  Ettől függetlenül, a legidiótább és a legbosszantóbb megoldást választották.

  Mellesleg, a mögötte valóban szabálytalanul parkolót még véletlenül sem zaklatták. 🙂

Vélemény, hozzászólás?