Szabálytalankodó helyett vétlen autóst igazoltattak a pályán

Rendőri önkény az autópályán

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Olvasónk nem szabálytalankodott, az őt leelőző autós azonban igen, ám az igazoltatást mégis olvasónk "nyerte meg".

Rupp fölösleges igazoltatás áldozata lett, a rendőröket nem zavarta, hogy éppen szabálytalankodó autóst is nyakon csíphettek volna.
Egy autópálya végénél a két sáv egyre való lészűkülése előtt a sebesség le 60 km/órára volt korlátozva. A kihajtóban egy rendőr ellenőrizgetett, és épp felém nézett, hogy kiszemelje következő "áldozatát". Ebben a pillanatban a lezárt területen, az előzési tilalom ellenére leelőzött engem egy ütött-kopott autó. Én a betartott sebességgel haladtam, gondolva "ez most ráfázott".
A rendőrnek valószínűleg szelektív látása volt, mert a durva szabálysértést nem volt képes észlelni, ezért engem húzott ki a forgalommal, és "megszőrözött", azaz úgy, ahogy a nagykönyvben meg van írva, alaposan ellenőrzött. A kérdésre, hogy miért nem látta a szabálytalankodót, pimaszul azt válaszolta, hogy nem tartozik nekem számadással. A kérésemre az azonosító számát nem volt hajlandó megmutatni. Az eset után a 107-en panaszt akartam tenni, de a szolgálattevő meg sem halhatott, hanem kioktatott.
Az eset végére tartogattam, hogy én egy kb. 16 milliós terepjáróval voltam úton. Tulajdonképp nem is értem, hogy miért alacsony a rendőrök megbecsülése.
Hirdetés
Mivel az több szempontból sem kétséges, hogy az Önt igazoltató rendőr, már csak az azonosítójának titokban tartása miatt is szabálytalan volt, ezért javasoljuk, hogy az ügyet, annak minden részletével, megtörténésének idejével és helyszínével küldje el a Rendőrség Központi Panaszirodájának, amely minden bizonnyal meg fogja tenni a szükséges lépéseket. Azt egyébként a rendőr maga dönti el, hogy kit állít meg, mint azt Független Rendészeti Panasztestület írja: "A rendőr igazoltathatja azt, akinek személyazonosságát a közrend, közbiztonság védelme, bűnmegelőzési vagy bűnüldözési cél, közlekedésrendészeti ellenőrzés vagy személyvédelem céljából meg kell állapítani. A rendőrt tehát nagyfokú önállóság és döntési szabadság illeti meg a tekintetben, hogy kit igazoltat, az igazoltatás azonban nem lehet öncélú, és zaklató jellegű."
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2017.10.31. at 10:04
  Permalink

  Oké hogy a kressz mindenkire egyformán vonatkozik, csakhogy a 10 EFt kispolák 50 km/h sebességnél 1,5 nagyobb fékúttal áll meg mint egy ABS, stb felszerelt új autó. Nem beszélve a kivagyok mivagyok van egy kockaladám takonypócokról.
  Thrawnad

 • 2017.10.31. at 10:04
  Permalink

  Veled ellentétben nem “vajtok köcsög irigy magyarok. Kösz a kioktatást, hogy hova “mennyetek”, be kéne mégis fejezned talán a nyolc osztályt. Ott megtanítanának helyesen írni, és szöveg értelmezve olvasni, akkor megértenéd, mit írtunk, és tudná rá válaszolni.
  Kresz oktatóként elmondom neked, hogy nincs a kreszben olyan paragrafus, hogy a drágább kocsi gyorsabban mehet, vagy aki többet keres. A szabály a 10 ezret érő kispolszki és a 10 millás haverod Audijára is ugyanúgy vonatkozik. És vádalku sincs, hiába mutatsz a rendőrnek a sajátodnál nagyobb szabálytalanságot.
  Üdvözlettel.

 • 2017.10.31. at 10:04
  Permalink

  nekem is volt már jo és rossz tapasztalatom rendörökkel.ha büntettek,jogosan tették,nem is voltam felháborodva,viszont tényleg nagyon bosszanto ha szemmel láthatolag szabálytalankodok felett hunynak szemet és kiszedegetik a szabályosan közlekedöket.tegyék a dolgukat,azért kapják a fizut

 • 2017.10.31. at 10:04
  Permalink

  Lassan ide is beszivárog az Index kommentelők bunkó stílustalansága. Ott sem az a lényeg, hogy mi történt, hanem az a fontos, hogy a posztolót minél jobban sárba taposhassák, és lehülyézhessék.
  Ebben az esetben is “szép ” példáját láthatjuk eme kiváló módinak.
  Sajnos én is számtalanszor látok olyan történéseket, ahol a rend békés őrei simán elmennek a szabálytalan autósok, motorosok kerékpárosok ééés gyalogosok- igen gyalogosok- mellett. Szarnak rájuk hogy így egyszerűen fogalmazzak.
  Azért vannak néha pozitív dolgok is, pár hónapja az élessaoknál a Fehér út felé menve jön szemben egy autó, ugye ott csak bkv jöhet a többiek a másik ágon mennek 2 sávban is Kőbánya belseje felé. És akkor elöttem 3-al álló rendőrautó hirtelen sziréna villogó indít, autóval fordul utána a szabálytalankodónak és -jogosan !!! 🙂 igazoltat. A végkifejlet a forgalom haladása miatt már nekem titok maradt, de gondolom nem szóbeli dícsérettel zárult.
  Tehát ilyen is van.
  Az említett esetben sajnos nem ilyen rendőrökkel futott össze a posztoló, sajnos. De reméljük azért ez a ritka példa.. de halvány ez a remény 🙁

 • 2017.10.31. at 10:04
  Permalink

  a ha telik internetre, tellenie kéne kis agyra is.
  elképesztő mennyire kicsinyes és irigy emberek vannak, már az is sok ha annyian ahányan ide beírták az irigykedő, kisebbségi érzésektől fűtött ökörségeiket.
  persze hogy azt igazoltat akit akar. csak ha mellettem egy totál szabálytalan embert is igazoltathatott volna, bennem is felmerülne a kérdés, hogy akkor miért nem őt? nem ez lenne a dolga?
  az hogy a soványka agyadból csak a magadból kiindított képzelgő szituációt tudod elképzelni, inkább maradj csendben. honnan veszed hogy bunkó volt? honnan veszed hogy szabálytalankodott? az hogy 46 éves vagy még nem jelenti semmit. ez egészen nyilvánvaló.
  nagyon nagy szerencsénkre ma Magyarországon nagyon kevés ilyen rendőr van. ezért nem meglepő hogy nem találkoztál élménydús életed folyamán ilyennel. nem fogok belemenni arányszámokba és esélyekbe mert úgy se értenéd.

  én inkább az ilyen témával foglalkozó oldalakat sajnálom, mert sehol sem látok ezen az oldalon egy olyan fórumot, ahol munkájukat becsületesen, rendesen végző rendőrök tettit sorolnánk fel, mert bár az nem hírérték nagyságrendekkel több leírás kerülne bele mint ide.

  így sajnos az olyan emberek, mint te is, akik a kis holdudvaruknál és egzisztenciájuknál nem látnak tovább, téves következtetéseket vonhatnak le. szerencsére te nem tetted a rendőrökkel szemben. bár ha veled történik ilyen biztos vagyok benne hogy most a rendőröket szidnád.

 • 2017.10.31. at 10:04
  Permalink

  az ilyen élményektől mászok a falra. mi volt ebben az önkény?mi volt a szívatás? meg merte állítani egy rendőr és még ellenőrizte is. ez nem semmi. felháborító! végül is nem az a dolga. ja és mért nem intézkedett a szabályszegővel? azért mert ott tartunk hogy az említett szabályszegést csak videófelvétellel (majdhogynem a kamera szabványa is meghatározott) lehet csak bizonyítani abíróság előtt, mert a rendőr szava fele annyit sem ér mint egy jogsértőé. és persze honnan tudnánk hogy milyen jellegű volt az ellenőrzés. az azonosító szám meg nem adása miatt jogos a panasz. tisztelettel

 • 2017.10.31. at 10:04
  Permalink

  Miért gondolod, hogy mindenki lop, csal, hazudik aki vállalkozik? Egyáltalán miből gondolod, hogy a vállalkozás az nem tisztességes munka? Ma bárki lehet vállalkozó. A szabad vállalkozások korát éljük. Sőt aki ma azt gondolja, hogy alkalmazottként jó helyen van az nagyon téved. Ha te nem gondoskodsz magadról, akkor senki sem fog. Az öngondoskodás legmagasabb formája pedig a passzív jövedelem. Ehhez pedig valamilyen hatástöbbszörözést kell alkalmazni, vagyis vállalkozni kell, ezen belül is valami olyan üzleti modellt kell használni ami kiszállási pontot biztosít. Nyitott szemmel kell járni a világban, megragadni a lehetőséget ami mindenki számára nyitva áll, csak a legtöbben nem veszik észre, vagy félnek belevágni.

 • 2017.10.31. at 10:04
  Permalink

  Már elnézést kérek , de mi a faszért állít meg a rendőr egyáltalán. tele van a tököm a magyar rendőrökkel, akik minden alap nélkül – jó napot kivánok gépjárműellenőrzés… – címmel megállítanak. Sehol ismétlem SEHOL a nyugati országokban nem zaklatja ilyenekkel az autóst a rendőr, hacsak nem szolgáltat rá okot. De akkor rendben is van. Gyorshajtás, szabálytalan előzés, feltűnő agresszív közlekedés stbstb.. teljesen igaza van, de látszólagos ok nélkül, főleg este későn a mellékútvonalakon (igaz szondáztató sünök?) mi az a biztos ok?
  Miért tiszteljem a rendőrt, amikor tudom, hogy csak a büntetésekből tartja fent magát a rendőrség és ki van adva a napi kvóta, mennyit kell szerencsétleneknek beszedni. Miközben ők megkülönböztető jelzés nélkül megállnak a tilosban, amig kaját vásárolnak, kihajtanak egyirányú utcából és unos untalan éreztetik velünk, hogy ők bizony akármit megtehetnek. Az előbbiekre videófelvételek vannak a telefonomban és ha megpróbálnak szívatni, le szoktam játszani nekik, hogy közlekednek a kollégáik. Nem büntettek még meg…. De ez attól még nincs rendben!!!

 • 2017.10.31. at 10:04
  Permalink

  tehát akkor megint ott járunk hogy lop, csal, hazudik..tisztességes munkával nem lehet megkeresni.. :)))
  Még úgy sem ha cégautója van, amit mondjuk nem kis beosztásért kapott hogy használja.Attól még lehet “csóró” 🙂
  Mondjuk ezzel mondasz valamit.Egy ismerősöm az egyik cégvezető jobbkeze volt, Skoda SuperB-vel járt, de a fizuja kb annyi volt mint most nekem, műszakvezető helyettesként 🙂

 • 2017.10.31. at 10:04
  Permalink

  azért még annyit hozzátennék hogy 20 éves szőke csajnak milyen munkahelye lehet hogy 15 millás kocsival jár?MIndenkinek nem lehet gazdag apukája, nagybácsija, barátja stb…

 • 2017.10.31. at 10:04
  Permalink

  Combi, a kérdés amit felteszel “mennyi az bér amit tisztességesen meg lehet keresni amiből meg lehet venni kp-ra, vagy hitelre egy 16 milliós kocsit” már bocsáss meg de alapból téves feltételezésen alapul. Ilyen autót bérből senki sem vesz. Az az alkalmazott aki ilyen autóban ül az nem tulajdonosa az autónak, mert az cégautóval jár. Aki megveszi saját maga az pedig nem alkalmazott hanem vállalkozó vagy cégtulajdonos, és valószínűleg minimális a bére, ha egyáltalán van neki. A jövedelme pedig innentől kezdve akármennyi lehet, de azt nem bérként veszi ki.

 • 2017.10.31. at 10:04
  Permalink

  hát ez az..kis országunkbantöbb millió embert érdekel hogy milyen munkával lehet annyit keresni hogy ilyen dolgokra telljen.Például van aki 6 milliós panelban lakik, de az autója használt értéke 8.5 millió.Délelőtt 10-11-kor megy “dolgozni”, napközben többször haza is megy..érdekelne mit csinál 🙂
  És nem például ez és ez kell hozzá hogy ennyit keressél, hanem emberek jelentkezését várjuk, hogy ezt csinálom (bejelentett adózoztt munka), ennyit keresek vele, és ebből telik.
  De szerintem ilyen hozzászólás egy sem lesz….

 • 2017.10.31. at 10:04
  Permalink

  Helló mindenki!
  Talán még sem azt kellene boncolgatni a cikk alapján, hogy miből futja valakinek nagy értékű kocsira (bár arra is kíváncsi lennék, hogy Nektek miért nincs ilyen csodajárgányotok), hanem azt, hogy jogos volt az intézkedés vagy sem. El sem tudjátok képzelni már, hogy a BMW X5, ML Merci, Q7 volánja mögött akár BECSÜLETES, dolgos ember is ülhet? Nem mindenki gengszter, mint ahogy a rendőrök között is sok az iskolázott, több nyelven beszélő, értelmes emberke, de van alulképzett egyén is. Most egy ilyen alulképzett és egyenruhába bújt nagyképű közszolgával találkozott a történet szereplője. Az azonosító számát köteles megadni és nem “lopva kell leolvasni”. Biztos, hogy ezt a modort és viselkedést én nem hagynám annyiba. Mit képzel magáról?
  Onnan kellene kiindulni, hogy mikor megállít a rendőr és okmány ellenőrzést hajt végre, azt mi jogon teszi? Mi jogon feltételezi, hogy nincsenek rendben akár az egyén akár a gk. papírjai vagy hogy meri feltételezni, hogy ittam, nincs jogsim stb…. ???? Üljön a fenekén a rendőrautójában, kezelje a laptop számítógépét ott ellenőrizzen rendszám alapján és ha valami nem stimmel jöjjön utánam és állítson meg, ha hibáztam büntessen meg …. kifizetem … ha neki van igaza. Nem kell vagánykodni az útszélén és konfliktusba keveredni mert én vagyok a szerv. A jó rendőr csendben dolgozik, mert tudja, hogy dobbal nem lehet madarat fogni!

 • 2017.10.31. at 10:04
  Permalink

  Tisztelt BURMANN!
  Én igazat adok neked 100%ban.
  Bár nekem nincs nagy értékű autóm.
  Azt sem szabad azért elfelejteni, hogy én a kicsi autómmal nem tudok 200 km/h feletti sebességet produkálni. Ezt azért írom mert nap mint nap találkozok a nagy értékű autósokkal akik nem tudják honnan indultak na meg hogyan kell közlekedni! Bvágni a szerencsétlen elé meg leszorítani az útról, meg mutogatni, hogy fent tartják a forgalmat, nem mennek 200-al.

 • 2017.10.31. at 10:04
  Permalink

  Kedves blexpress!

  Most már nem kicsit b@ssza a csőrünket (nem csak az enyémet), hogy mennyi az bér amit tisztességesen meg lehet keresni amiből meg lehet venni kp-ra, vagy hitelre egy 16 milliós kocsit.
  Rokonom Ausztriában dolgozik, hivatalso bejelentett munkahelyen havi 2700-3200 eurot keres, de csak egy használt 2 millás kocsija van, se háza se lakása, szüleivel él.Nem bulizik, a családjának él.Vole gy emberke akinek bedolgoztunk, neki Porsche Cayenne Turbója volt, a nőjének A6-os Audija, plusz a garázsban egy Harley Davidson, ház a Balcsiparton (kettő is), mind vadi újan.
  Ugye nem kell ecsetelnem hogy egy kétajtós szekrényről beszélek, aki jelenleg fegyverkereskedelem, és egyéb női munkaerő alkalmazása miatt épp egy barátságtalan intézményben tartózkodik és nem engedik haza.Sőt kis falunkban ahol laktam sok fekete BMW-t, Audit látni minden nap fekete emberekkel akik egész nap autóznak, mégis ilyenre telik nekik,meg újépítésű házra stb..
  Szóval nagyon érdekelnének azok az állások amik annyit fizetnek hogy ilyen luxusban éljen valaki.

 • 2017.10.31. at 10:04
  Permalink

  Helló Tisztelt BURGMANN!
  Nekem is 16 milliós terepjárom van azaz egy hibridem. Én nem loptam hanem tisztességesen megkerestem a rávalót.Mindenki saját magából indul ki !!! Gondolom én de lehet, hogy tévedek.
  Sajnos még mindig az a helyzet a rendőrségnél, hogyha valaki nagy értékű kocsival megy akkor az egy rabló, gengszter , zsivány , kommunista zsidó , vagy csak egyszerűen egy büdüs zsidó burzsuly akit ki kell nyirni fel kell akasztani, ki kell nyúvasztani ott dögöljön meg a rohadékja!!!!!
  HÁT SAJNOS EZ VAN MA MAGYARORSZÁGON A PROLIK HAZÁJA LETT!!!!! NAGY KÁR ÉRTE!!!
  DEHÁT EZ VAN ÉN MINDENKINEK AZT AJÁNLHATOM CSAK, HOGY MENEKÜLJÖN EBBŐL AZ ORSZÁGBÓL HA MEGTEHETI ÉS AKKOR NEM JÁR ÚGY MINT A FENTI TÖRTÉNET SZEREPLŐJE.

 • 2017.10.31. at 10:04
  Permalink

  Szerencsédre csak azt nem vizsgálta a rendőr (majd a NAV) amit kellett volna jelesül, hogy miből is vetted azt a “16milliós TEREPJÁRÓT” . Tulajdon képen ugye megérted, hogy mért nem hullatunk érted könnyeket. 😉 Azonosítószámot nem elkérni , hanem csak úgy egyszerűen le kell olvasni a jelvényéről a mi ugye ott fityeg a rendőr kabátján…elől 😉

Vélemény, hozzászólás?