Szavaztak: jön a drasztikus gázolajár

Szavazott az országgyűlés: nő a gázolaj jövedéki adója

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Már november 1-től emelkedik a gázolaj jövedéki adója, csak ez 13, áfával növelve 16 forintos drágulást hoz.

Szavazott az országgyűlés, 244 igen, 85 nem szavazattal fogadták el a Dr. Matolcsy György, nemzetgazdasági miniszter által beterjesztett, több ponton módosított, "Az államháztartás stabilitását elősegítő egyes adótörvények módosításáról" szóló törvényjavaslatot, mely november 1-től literenként 13 forinttal emeli a gázolaj jövedéki adóját, azaz közvetetten annak árát.
Nem érinti az emelés a fuvarozókat és a mezőgazdasági termelőket, ugyanis a most elfogadott módosítás az általuk igénybe vehető kedvezményeket az emeléssel azonos mértékben növelte. A többi autós azonban már a ma kihirdetett emelésekkel is elbúcsúzhat november 1-től a 400 forint alatti gázolajártól - ha eddig esetleg változatlanul maradna az üzemanyag ára, akkortól pont 400 forintra kúszna az a vaskosabb adóval.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2017.10.31. at 10:26
  Permalink

  Zsukov, Nálad az igazság! Szívemböl beszéltél. Ha van igazi lokálpatrióta, az én vagyok. Coop-os tusfürdövel fürdök, CBA-ban vásárolok, amiböl csak lehet, magyart veszek, és sokáig itthon tankoltam, pedig a határ közelében élek, és kint már akkor is olcsóbb volt. De ez a harácsolás ami odafent megy, arra késztet, hogy már csak dacból is odakint tankoljak. Hátha rájönnek, hogy már lassan senkinek se kell a magyar üzemanyag, aminek 2/3-a adó…

 • 2017.10.31. at 10:26
  Permalink

  Megmondom őszintén én is ezekre a dilettánsokra szavaztam.Most már tudom,hogy bárkire tesszük a voksunkat nem lesz jobb.Itt már csak egy jókora nagytakarítás segítene,csak ehhez mi magyarok túl birkák vagyunk!A görögök 3-4szer jobban élnek mégis csinálják a fesztivált.Mi meg csak lesünk ki a fejünkből és siránkozunk.Szavazáskor képviselőt nem párt szimpátiából kell választani hanem hozzáértése alapján. Aztán lehet,hogy más döntések eredmények fognak születni.Addíg mig olyan bohócok űlnek a parlamentben akik adás időben(tv,rádió)ölik és köpködik egymást, utána közösen poharazva osztják egymásközött a még meglevő és ellopható “morzsákat”ez az ország csak rükvercben fog haladni.Ezeknek még annyi eszük sincs,hogyha csak hátra menet van legalább megforduljanak!És akkor még a gázolajról nem is beszéltünk.Én egyszerüen annyit tettem eddig is,hogy kint tankolok.Ha majd többségünk is megteszi ezt,talán,de csak talán elgodolkodnak azon jobb-e a sűrü fillér vagy a ritkább forint.És minden területen talán ezt kellene tenni…Addig is mig nem lesz jobb, kitartást kívánok minden magyarnak Zsukov

 • 2017.10.31. at 10:26
  Permalink

  Nagyon sajnálom, hogy ebbe az országba születtem.

  Én szégyellem magam az országházban lévő “politikusok” miatt. Szégyen ami itt történik. Kíváncsi vagyok meddig hagyjuk. Én már húsz éve nyelek, de lassan elég lesz. Vannak akik azt hiszik, hogy mindenki lopja a pénzt?

  Valóban minden politikus kapjon minimálbért. Az aki lop, csal, megvesztegethető, élete végéig lakoljon.

  Teljesen mindegy, hogy melyik párt van hatalmon. Mindegyikkel ráfázunk. Ez van “rendszerváltás” óta.

  Azt hiszem, mikor volt a váltás az emberek nem ezt akarták. Ígérték, hogy lesz nyugati színvonal, nyugati bérek meg stb. Erre pedig lettek keleti bérek, nyugati színvonal csak álmunkban, viszont vannak nyugati árak.

  Emlékszem még azt mondták, hogy az Adóhivatal csak egy pár évig lesz (Mára NAV), míg rendbe jön az ország. Ahhoz képest egész jól itt vannak. Kellett nekünk ez? Kell nekünk ez?

  Sokan már autót sem tudnak fent tartani (hitelek, stb). Most meg itt van még a benzin is. Szemét banda az egész.

  Voltam a szerbeknél mikor volt a tüntetés (nagyobb). Nem olyan volt mint nálunk. Ezt nem akarom ecsetelni, hátha…

  Csoda, hogy sokan elhagyják az országot?

  Majd jön a kisebbség (vagy többség), Kína meg hasonló. Dolgozzunk csak azért, hogy másoknak legyen.

  Mindenkinek kitartás kívánok az áremelkedéshez.

 • 2017.10.31. at 10:26
  Permalink

  Szeretnék a Parlament elé terjeszteni egy törvényjavaslatot “Az államháztartás stabilitását elősegítő egyes közjogi méltóságok és állami hivatalnokok módosításáról” címmel.
  Talán még ők is képesek lennének megérteni, mert igen röviden összefoglalható.
  A sok dilettáns kretént ki kell vágni a parlamentből, mint a macskát… és hozzáértő szakemberek kezébe adni a gazdasági és politikai döntéseket.

 • 2017.10.31. at 10:26
  Permalink

  Üdvözletem!
  [b]AMV, KAWA70, RETTYÓ:[/b] Sajnos igazatok van nagyon is. istván: Adakoznék én is boldogan a bérgyilkosnak, pedig a vallásom tiltja hogy ilyet mondjak de megérdemelné az a sok ingyenélő népnyúzó söpredék. Ne nekem adják a fölöslegesen elherdált (uniós, támop, agora, új széchenyi terv, új MO fejlesztési terv, stb…) pénzeket, hanem a kórházaknak, szegényeknek, rászorulóknak. Lehet, hogy nem sokára mi is rászorulók leszünk ha így haladunk “előre”.
  [b]Gé:[/b] Előbb utóbb mindenre kivetnek még több adót, jönnek az “okosok” és annyi. [b]Török Tamás:[/b] ha rám hallgatsz és ha jót akarsz magadnak el ne add a jó diesel autódat! Láttam gázos tákolmányt, gázosítás után egy ipari hulladék lett az autó. Rengeteg hibája előjött ami előtte nem volt. (alapjárat elszállt, rángatás, stb…)
  Szépen megadóztatták az E85 bioetanolt is, kíváncsi vagyok hogy biodieselt miért nem lehet tankolni Mo-n? Ausztriában szinte minden nagyobb városban van. Amúgy egyetértek mindenkivel aki határon kívül tankol, hajrá!
  Az meg már a pofátlanság teteje hogy sehol máshol csak ebben a redvás tetű országban büntetnek ha nem benzinkúton tankolunk és esetleg olcsóbb alternatívákkal próbálkozunk. (pl. használt étolaj)

 • 2017.10.31. at 10:26
  Permalink

  “Szerintem nekünk kéne a Matolcsy meg az Orbán székében ülnünk.” -:))))

  Azok a szép országértékelő beszédek Orbán részéről. Most meg éppen az ellenkezőjét csinálja…
  Persze én nem szívtam meg velük, mert választáskor nem voltam itthon, így nem szavaztam, de egyébként sem őket választottam volna. Tájékozódtam már korábban, amikor egy egy rendezvényen kíváncsiskodtam, és egy egy elszólással a sorok között ki lehetett olvasni mi várható, amiben nem csalódtam, így most nem ér meglepetésként ez az egész folyamat.

 • 2017.10.31. at 10:26
  Permalink

  Folytatva a gondolatsort, egy ország anyagi kettészakítása a legnagyobb bajok forrása. Bebizonyosodott tény, több gazdasági Nobel díjat is kaptak olyan kutatások az utóbbi években, miszerint azon országokban élő lakosság állapota a legkedvezőbb, legkiegyensúlyozottabb, ahol a legkisebb szakadék fedezhető fel a különböző a rétegek között. Nálunk a gazdasági tendenciák éppen az ellenkező irányba mutatnak.

 • 2017.10.31. at 10:26
  Permalink

  Az elmúlt 20 év kormányait én se akarom morálisan minösíteni, mert mind minösíthetethlenek, függetlenül attól, hogy milyen színü nyakkendöt hordanak/hordtak. De tény, hogy a fél ország éhezik és nem gondolom, hogy a nadrágszíjon való újabb behuzás a legjobb módszer arra, hogy fizetöképes magyar fogyasztókat generáljunk. És ha nincs fogyasztás, nincs felvevö piac, azaz kereslet, akkor nem kell a kínálat, nincs termelés, nem forog a pénz, nem boom-ol a gazdaság.

 • 2017.10.31. at 10:26
  Permalink

  Igaz amit írsz, de a helyzet nem ennyire egyszerű. Először is ott van a 20 év alatt gyűlt hatalmas államadósság, amit vissza kellene fizetni, de nem fog menni, másodsorban a kormány kezében nincs semmilyen gazdasági hatalom. (másmilyen sem). Ami kormányzás címszó alatt zajlik, (nem csak nálunk) az nem hatalomgyakorlás, csupán a cirkuszi mutatványos kategóriájába eső tevékenység.
  Igaz, adót csökkentettek, csak nem jó helyen, és nem jó irányban. Az már filozófia, és nem közgazdaság, hogy a jobb módúaknak nyújtott személyi jövedelemadó kedvezmény képes e felpörgetni egy gazdaságot. Véleményem szerint Magyarországon egyértelműen nem! Mondjuk úgy a magyar “elit” (amit nagyon idézőjelbe kell tenni) nincs abban a morális, és nemzettudati állapotban, tisztelet a kivételnek, hogy ebből valamikor is gazdasági fellendülés kerekedjen.
  Ezt nevezik elhibázott gazdaságpolitikának.

 • 2017.10.31. at 10:26
  Permalink

  Aki csak egyetlen órát is foglalkozott valaha a gazdasági mechanizmusok müködésével életében, az tudja, hogy gazdaságot élénkíteni ADÓCSÖKKENTÉSSEL kell/lehet. Ebben az országban pont az ellenkezö irányba haladunk. Kérdés mikor jönnek rá dicsö politikusaink, hogy nem érik el céljaikat és elüzik vagy éhen halasztják a népet…?

 • 2017.10.31. at 10:26
  Permalink

  Az ember vesz pár százezer forinttal többért egy dízel autót. Kiszámolja, hogy 5-10 év alatt talán visszajön a különbözet. Ahelyett, hogy azt támogatnák, hogy kevesebb üzemanyagot importáljunk, büntetik azt, aki spórolni akar.

 • 2017.10.31. at 10:26
  Permalink

  Az ÁFA megint lemaradt……Csak ez az incidens, mármint a jövedéki adó emelése nem 13 ft-tal, hanem 13+ÁFA-val emeli a gázolaj árát. Tehát minimum 16 Ft az emelés.
  Ugyanis a jövedéki adó még az ÁFA előtt kerül az árképzésbe. És ezt a fideszes söpredék is nagyon jól tudja. Mint ahogy azt is, hogy a vonatok és a teherautók gázolajjal üzemelnek.

 • 2017.10.31. at 10:26
  Permalink

  A libsi sajtó jóvoltából, természetesen ezt is benyeljük, mint mindent ami ellenünk szólt! Biztos hogy nem mozdulunk meg egy picit sem. Sőt!!!!!!
  Háborgunk a családban, a munkahelyen, különböző fórumokon,[i] azok[/i] nagy derültségére!
  Teljesen jogosan néznek hülyének minket, hisz egy önostorozó birkák vagyunk a nemzetilibsik nagy derültségére!

 • 2017.10.31. at 10:26
  Permalink

  Kár a gözért fityesz vagy szotyesz a hatalmon maradás a cél. Más országok /sokkal gazdagabbak mint H/ bevalloták az országcsődöt , lemondtak és ….Ezeket csak koporsóban lehet kivinni a parlamentből. Igaz nem mint tasi írta de……Van más megoldás..megtagadni minden adó fizetését és akkor osztogassák maguknak az üres kasszából a milliós fizetéseket, netán hagyóknak tölteni a Nokkiás dobozokat!!! De a kamionosok is okossabak lehetnek, kicsi ez az ország az ő üa.tartályik pedig képessek hogy mindég külföldön tankoljanak és nem itt a MOL és az államkasszát tölteni. A MOL-nak sem lessz majd akkor sok dugipénz hogy a vezérük 10 millió eurós csúszópénzeket fizessen mint a horvát miniszterelnöknek. Igaz az már börtönben van mikor lessz a MOL és már itteni vezérek felelősségre vonva??? Szerintem nagyobb az esély hogy fejünkre esik valamilyen műhold mint……

 • 2017.10.31. at 10:26
  Permalink

  csak így tovább így lehet tönkretenni egy országot 700000 ft ból engem sem érdekelne mennyi az üzemanyag ára de a fityisz ellenzékként annyira mondogatta hogy leviszik a jövedéki adót nem?????

 • 2017.10.31. at 10:26
  Permalink

  Szerintem ha minden dízel autótulajdonos összedobna 1000 ft-ot abból lehetne bérelni egy bérgyilkost aki ezt a rohatt tetves bandát lelőné végre!Hajrá kétharmad!Remélem az a sok barom aki erre a csürhére szavazott most jól kihúzza magát!

 • 2017.10.31. at 10:26
  Permalink

  Tisztelt AMV!

  A jelenlegi módosítás az E85-öt és a benzint nem érinti. Az E85 jövedéki adója augusztus 28-tól nőtt, ugyanis azóta nem csak benzin, hanem etanol tartalma alapján is adózik.

 • 2017.10.31. at 10:27
  Permalink

  T. Szerkesztöség! Lehet tudni, hogy érinti-e ez az E85 adóját is? Ott is írtak Önök valamit valami 40 forintos emelésröl 1 hónapja…. Vagy az már életbe lépett korábban?

Vélemény, hozzászólás?