Százéves autók hibamentes maratonija

Hazatért Rüsselsheimbe a százéves Opel Torpedo

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Maratoni hosszt, több, mint ezer kilométert tett meg hiba nélkül az 1911-es Opel Torpedo és a '12-es Puppchen.


Június 24-én, délután fél ötkor két idős Opel, egy 1911-es Torpedo és egy 1912-es Puppchen gördült be Rüsselsheim belvárosába, az Opel egy évszázaddal ezelőtti központjához, ahol ezen modellek készültek. A cégalapító, Adam Opel szobrához nem akármilyen túra után érkeztek meg a veteránok, hiszen huszadikán, azaz 5 nappal korábban Budapestről, az ország központjának és „nullás” kilométerkövének számító Clark Ádám térről indultak, s saját lábukon tették meg a bő 1000 kilométeres távot.
Utólag egyszerű és könnyű munkának tűnik a kaland, hiszen a valódi tető nélküli matuzsálemek végig szép időben, műszaki hiba nélkül teljesítették a távot, ám menet közben végig ott volt az autókat hajtó tulajdonosokban és az őket kísérő, gyári háttércsapatban a frász, hogy vajon végig jó idő lesz-e, vajon tényleg bírják-e hiba nélkül a maratoni távot a korukkal és állapotukkal is egyedinek számító, gyári eredeti alkatrészekkel üzemelő gépek. Bírták, az „Opel, sose kop el!” szlogen igazolást nyert.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?