Széles vigyorral érkezett az új Jetta

A Volkswagen népszerű szedánja újjászületett. Itt a legújabb Jetta!

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Összesen 16 milliót adott el a Volkswagen a Jettából világszerte, és ebből 3,2 millót csak Amerikában, így érthető, miért épp itt mutatták be az új modellt, ami egészen friss arcot és belsőt mutat.


Hetedik generációjába ért a Jetta, a Volkswagen sikeres szedánjának új modellje Amerikában mutatkozott be, hiszen rendkívül népszerű modell az Államokban, pályafutása alatt 3,2 milliót adtak el belőle, csak ott. A Detroiti Autószalonon széles vigyorral az arcán érkezett, még az Arteontól is eltérő bájvigyorral, amit a szélesre húzott hűtőrácsnak köszönhet. Elegáns négyajtós forma, bár a gyáriak szerint már az új Jetta is kupés vonalakat mutat, valójában semmi kupésság nincs benne, egyszerűen szép elnyújtott lépcsőshátú.
Az új Jetta hosszabb, szélesebb és magasabb elődjénél, így ez minden idők legnagyobb Jettája. Az első túlnyúlás rövidebb lett, a hátsó viszont hosszabb, ezzel is valamivel komolyabb autó hatását kelti távolról, valójában ez a változás a csomagtérnek tett jót, amit bár nem részleteztek, de tágasabb lett elődjénél. Valamivel hosszabb a hátsó lábtér is, de a legnagyobb érdekesség a formákban mutatkozik, Volkswagenekhez mérten izgalmas lett a beltér. Megérkeztek az éles vonalak, a csúcsos idomok és a szépen a műszerfalba simuló üveglapos multimédiás kijelző. A formák játékát a változtatható színű hangulatvilágítás teszi teljessé.
Hirdetés

Az MQB padlólemezre épülő új Jetta ütőkártyája persze a temérdek vezetéstámogató asszisztens. Veszély esetén magától fékez, figyelmeztet a ráfutásos balesetre, sávot tart, távolságot az előttünk haladótól és mindezt képes össze is hangolni, vagyis a dugóban araszolást is megoldja magától. Az új Jetta első körben a jól ismert 1,4 TSI-vel mutatkozik be az amerikai piacon 147 lóerővel, 6-os kézi, vagy 6 helyett már 8 fokozatú DSG-vel. Vélhetően érkezik egy sportosabb GLI felszereltségű változat is. Az európai modell motorkínálatát nagy valószínűséggel megsaccolhatjuk a Golf 7 kínálatából.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?