Szeptemberben érkezik az elektromos Audi

Megvan az e-tron debütálásának időpontja és némi információ is a teljesítményéről!

Az Audi vezér botránya miatt halasztották el az első villanyautó bemutatóját, ám most megvan az új dátum, szeptemberben megismerhetjük az akár tükör nélküli e-tront.

Egy hónappal halasztották el az Audi e-tron bemutatóját, a márka első villanyautója szeptemberben érkezik

Rosszkor jött az Audi vezér, Rupert Stadler botránya, már augusztusban be szerették volna mutatni legelső villanyautójukat, az e-tront, ám ezt elhalasztották. Most elárulták az új dátumot, valamint néhány apróságot, hogy addig se maradjuk hír nélkül az Audi forradalmáról. Az e-tron teljesen elektromos hajtásáról két villanymotor fog gondoskodni, tengelyenként egy-egy, melyek összteljesítménye alapesetben 355 lóerő és 561 Nm lesz, ám Sport módban már 402 és 664 Nm-t fog teljesíteni.

95 kWh-ás akkumulátorából 400 km-re elég energiát nyerhet, két villanymotor hajtja, legfeljebb 402 lóerővel

Hirdetés

A Pikes Peak hegyi úton tesztelve teljes hatótávolságának - mely 95 kWh-ás akkumulátorának köszönhetően 400 kilométer - 30 százalékát használta el 31 kilométeren. A fejlett visszatápláló rendszer jóvoltából a lefelé tartó úton csaknem ugyanennyi kilométerre elég hatótávot vissza is töltött. További pozitívum, ami nagyjából a legtöbb villanyautónál is igaz, hogy a féktárcsák kevésbé hajlamosak a túlmelegedésre, a hegyi út alján, ahol rendszerint már a legtöbb autó féke túlmelegszik, az e-troné alig volt magasabb hőmérsékletű, mint a levegő, köszönhetően annak, hogy a villanymotorok 300 Nm nyomatékkal lassítanak helyettük. Az e-tron bemutatója szeptember 17-én lesz, 2019 elejére pedig már Magyarországra is megérkezik a Jaguar I-Pace és a Tesla Model X ellenfele.

Ez lesz az első olyan Audi, melyet akár tükör nélkül is megrendelhetünk, helyettük kamerákat és két kijelzőt kapunk az ajtókra

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?