Szerdától ismét drágábban tankolhatunk – az egyik üzemanyagból

Nem csak az egyik az üzemanyag ára, az üzemanyagfajták közötti árkülönbség is nő

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Múlt héten a benzin árának emelkedésével is csökkent az üzemanyagfajták közötti árkülönbség, e héten pedig a gázolaj árának emelkedésével nő ismét.


Múlt héten egyértelműen csökkent a benzin és a gázolaj közötti árkülönbség, ehhez nem csak a benzin szerdai és pénteki áremelése, hanem a gázolaj szerdai árcsökkenése is hozzájárult. E héten aztán a gázolaj árának emelésével nő tovább annak ára és a benzinhez mért felára is.
Hirdetés

A Holtankoljak.hu információi szerint literenkénti 3 forinttal nő szerdától a gázolaj ára (múlt szerdán egyébként 4 forinttal csökkent). A 95-ös benzin ára ezúttal változatlan, átlagosan 385 forint marad, míg a gázolajé szerdától 20 forinttal magasabb, átlagosan már 405 forint lesz.
Marad természetesen az egyes töltőállomások közötti jelentős, akár literenkénti 40-50 forintos szórás, így a drágább helyeken, például az autópályák mentén a 2012-ben (átlagár szerint) adódott 450 forintos szintet is elérheti a gázolaj ára. Természetesen most is igaz, hogy sokkalta fontosabb a tankolás helyére, mint idejére figyelni.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?