Szerdától itt a 450 forint feletti benzinár

Rekordmagasságra nő a benzin ára, nem tudni még, hol lesz a vége

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Újabb áremelkedés érkezik szerdán a benzinkutakra: utoljára 2012-ben látott rekordárért kaphatunk majd benzint szerdától.

Június eleje óta 23 forinttal nőtt a benzin, 19 forinttal a gázolaj ára, s bár a Brent típusú kőolaj ára a múlt héten épp csökkent, most a forint gyengülése hoz a hazai töltőállomáskora egy újabb drágulást. A Holtankoljak.hu értesülései szerint szerdától újabb 5 forinttal kerül feljebb a benzin, 2-vel a gázolaj ára.
Hirdetés
Az átlagár a benzin esetén így az utoljára 2012-ben látott, 451 forintos szintre ugrik, míg a gázolaj átlagára literenkénti 447 forint lesz. Ráadásul a kilátások sem kedvezőek, az elemzők az olaj árának további emelkedését várják, ami számunkra újabb és újabb árrekordot szülhet még a közeljövőben. Mivel az egyes töltőállomások között árai között akár 40-50 forintos árszórások is adódhatnak, a drágább helyeken már most is akár 500 forintos literárakkal is szembesülhetünk.
Hirdetés
A tankolás ideje helyett továbbra is többet ér tehát a helyére ügyelni, de a Budapesten tapasztalható forgalmi dugók mellett a közeljövőben várhatóan az üzemanyagárak is mind többeket fognak arra késztetni, hogy egyéb közlekedési eszközt válasszanak. Jegyezzük meg, ez nem feltétlen baj, hiszen így "több út", kisebb dugó juthat azoknak, akiknek munkájuk jellegéből adódóan, vagy kisebb gyerekek szállítása miatt nagyobb szükségük van az autózásra.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2021.07.13. at 11:30
    Permalink

    Remélem ha az ország “vezetői” a több milliós fizetésüket megemelték 300 ezerrel az árak növekedése miatt a nép is kap legalább 300 ezer bért !!

Vélemény, hozzászólás?