Szerdától még drágábban tankolhatunk, legalábbis benzint

Újabb árrekord jön a benzinnél, 450 forint alatt marad a gázolaj (átlag)ára

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Múlt héten is felfelé ment a kőolaj ára a tőzsdéken, így a hazai üzemanyagár-emelkedésnek sincs vége, újabb árrekord érkezik a töltőállomásokra.

Július utolsó munkanapján, azaz múlt hét pénteken a soha nem tapasztalt 454 forintos szintre emelkedett a 95-ös benzin ára, 449 forintra a gázolajé. Utóbbi még éppen a 2012-es árcsúcsa alatt van, ráadásul ma ez a forintösszeg reálértékben jóval kevesebb, mint 9 éve volt. Ez viszont sovány vigasz arra, hogy az üzemanyagárak emelkedése továbbra sem áll meg.
Hirdetés
A Holtankoljak.hu értesülései szerint szerdán újabb 2 forinttal kerül feljebb a 95-ös benzin ára, azaz átlagosan 456 forintot kell majd fizetni literéért. Marad ugyanakkor a gázolaj 449 forintos átlagára, ugyanakkor az egyes töltőállomások közötti jelentős árszórás is, így a drágább helyeken, például az autópályák mentén akár 500 forintos literárakkal is össze lehet futni, érdemesebb a városközpontokban tankolni, meg persze leginkább mérsékelni az autóhasználatot, ami a városi közlekedésben sokszor nem is jelent időveszteséget.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?