Szerdától olcsóbban tankolhatunk, legalábbis benzint

Úgy nő a benzin és a dízel közötti árkülönbség, hogy a benzin ára apad

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Múlt héten két alkalommal is emelkedett a gázolaj ára, a benziné azonban csak szerdán. E héten utóbbi ára ráadásul kétszer annyival csökken, mint amennyivel múlt héten nőtt.


Folytatódik az üzemanyagárak mozgása. Miután múlt hét szerdán 2 forinttal emelkedett a benzin, 4-gyel a gázolaj ára, s utóbbié még pénteken is nőtt 3 forinttal, e héten a benzin ára csökken. A dízel és a 95-ös benzin közötti, jelenleg is 12 forintos árkülönbség így még tovább növekszik. Mivel a Holtankoljak.hu információi szerint szerdán literenkénti 4 forinttal csökken a benzin ára, a két üzemanyagfajta közötti árkülönbség már 16 forintos lesz.
Hirdetés

A literenkénti átlagár szerdától a 95-ös esetén 401 forintra apad, míg a gázolajé 417 forint marad. Természetesen továbbra is számolni kell az egyes töltőállomások közötti igen jelentős, akár literenkénti 40-50 forintos, az egyes üzemanyagfajtákat nem feltétlenül azonosan érintő árkülönbséggel, így természetesen továbbra is él a szabály, hogy fontosabb a tankolás helyére, mintsem idejére figyelni. Igaz, jelen esetben utóbbival is lehet egy hajszálnyit spórolni: 50 literes - benzin - tankolás esetén 200 forintot spórolhatunk, ha azt szerda után tesszük.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?