Szétveti az erő a V8-as Yugót!

Gyorsulási versenyek sztárja a V8-as Yugo

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

„Mi a franc ez?” – teszik fel jogosan a kérdést a lentebb látható videó első pillanataiban. Egy, az USA-ban szokatlan látványnak számító Yugo próbálja bizonyítani rátermettségét egy érdekes gyorsulási versenyen.


Biztosan sokan emlékeznek még a Die Hard harmadik részében látott egyik ikonikus jelenetre, amikor Bruce Willis és Samuel L. Jacksonegy Yugóban üldözik a rosszfiúkat. Akkoriban megdöbbentően hatott a látvány: mit keres a déli szomszédunktól származó jármű az Amerikai Egyesült Államokban?
Hirdetés

Hát, a történet röviden annyi, hogy az 1980-as évek közepén kötöttek egy importszerződést, amelynek alapján Zastava Koral típusok jutottak Yugo GV néven az Atlanti-óceánon túlra. 1985 és 1992 között összesen 141 651 darab talált gazdára, közülük az egyik szívátültetés után a gyorsulási versenyekre is kimerészkedett. Az 1,1 literes motorját lecserélték a Chevytől származó 5,5 literes V8-as egységre, és most már „negyed mérföldről negyed mérföldre él”. A 16 másodperces százas gyorsulása is jelentősen javult, bár a „jéggyorsuláson” azért nem tudja megmutatni, mi is rejlik benne igazán, persze azért az árulkodó, hogy negyed mérföldön eléri a 160 kilométer/óra tempót. Ezt látnod kell!
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2018.03.13. at 10:15
    Permalink

    Ez nagyon beteg 🙂 Valamiért nálunk ezt a fajta Koralt nem lehetett kapni: amit nálunk árultak – meglehetősen rövid ideig -, annak már nagy hátsó lámpái voltak.

Vélemény, hozzászólás?