Szolgálat mindenáron: busz orrán csüng a vietnami rendőr

Die Hard 6: John McClane Vietnamban

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Phan Nguyen Manh nem szívbajos ember, simán felugrik a megbüntetni kívánt busz orrára, amikor a vétkes sofőr megpróbál elmenekülni.


Akciófilmekben gyakran látni olyan jeleneteket, hogy a hősök – jók és rosszak egyaránt – végső kétségbeesésükben és igyekezetükben menekülő ellenfelük közlekedési eszközébe kapaszkodva tesznek meg pár kilométert, még izgalmasabb, ha eközben még lövöldöznek is egymásra, vagy kardpárbajt vívnak egy rohanó gyorsvonat tetején, de a lényeg, hogy testi épségükkel nem törődve próbálják megállítani az erre kiszemelt célszemélyt.
A Hanoiban szolgáló Phan Nguyen Manh valószínűleg jó sok ilyen filmet látott, és alig várta, hogy mikor utánozhatja le kedvenc jeleneteit szolgálat közben. A helyi Dantri című hírportál értesülései szerint Bruce Willis leglelkesebb vietnami rajongója a város Ba Vi kerületében egy közlekedési kihágás miatt szerette volna igazoltatni és megbüntetni a buszvezető Phung Hong Phuongot, aki nem volt hajlandó megmutatni papírjait, és inkább megpróbált elhajtani. Manh ekkor ugrott fel a busz lökhárítójába, és az ablaktörlőkbe kapaszkodva a szélvédőn át próbálta rávenni a sofőrt a megállásra.
Hirdetés
A buszvezető állítólag ezután még közel egy kilométert hajtott 50 km/h-s sebességet is elérve, mire belátta, hogy Manh közrendőrrel jobb nem packázni, és inkább megállította a buszt. Természetesen letartóztatták, Manht viszont valószínűleg kitüntetik majd akciófilmbe is beillő hőstettéért.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?