Szolid sminket kap a C-Merci

Mercedes-Benz C-osztály 2012

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Ugyan a Mercedes-Benz C-osztály formailag még jól tartja magát, a gyár elvégezte a kötelező ráncfelvarrást a típuson. A beavatkozások az autó előnyére válnak.

A rajzasztal mellett dolgozó kollégák óvatosan bántak a radírral és a ceruzával, de ez érthető, hiszen a korszerűsítésre megérett Mercedes-Benz C-osztály nem adott okot komoly mértékű beavatkozásra. Az autó karaktere semmit nem változott, annak ellenére, hogy finom vonásokkal módosították az elejét és a hátulját, új lámpákkal, lökhárítókkal, és ahogy mostanában divat, a nappali fényt biztosító LED helyzetjelzők is felkerültek a hivatalosan 2012-es modellévi változatra. Az erőforrásokat átfésülték, elvileg takarékosabbak - és bizonyos esetekben erősebbek - a motorok, amely részben köszönhető a szériatartozékká lett start-stop rendszernek - igaz, az összkerékhajtású 4MATIC változatokból ez a berendezés éppen kimarad. Az AMG kivitelt leszámítva a csúcsmodell továbbra is a C 350, amelynél a 3,5 literes, V6-os hajtómű teljesítménye immáron átlépi a 300 lóerős határt (302 LE). Az utastérben a legfeltűnőbb változás az E-osztályhoz hasonlatos műszerfal, a nyitható helyett fix középkonzoli színes kijelzővel.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?