Szülővárosában tesztelik a Maserati következő kabrióját

Álcázzák ugyan, de nincs rá nagy szükség: a következő Maserati GranCabrio ismerős a GranTurismóról

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az ígéreteknek megfelelően hamarosan követi a GranCabrio az újjászületett GranTurismót, és igen, ebből is lesz villanyhajtású változat.

Az elektromos autózás térnyerésével, valamint a kínai autópiacok és a járműiparuk előretörésével egyre nehezebb az európai autógyártóknak megőrizni hagyományos identitásukat. Még nagyobb kihívás ez, ha egyébként sem túl stabil pénzügyileg egy márka, ezért több okból kifolyólag is megértettük volna, ha a Maserati mondjuk a tulajdonos konszern alkatrész-raktárából rak össze egy tömeggyártásba szánt villanyautót, akár kínai tőkéből. Ehhez képest a Maserati továbbra is főként európai tulajdonban van a Stellantis égisze alatt, legújabb modelljei is egyértelműen saját fejlesztések, és még a villanyosítást sem a Grecaléval vagy akár a Levantéval kezdik, hanem sportos gyökereikhez hűen a márka egyik ikonjává vált GranTurismóval. Ezek után hab a tortán, hogy még a következő villyamodelljük is sportkocsi, nevezetesen a GranCabrio lesz. A túrakabrió első prototípusainak tesztelését már meg is kezdték a Maseratinál, és hol máshol lenne ez leginkább illendő, mint központjukban, Modenában. Álcázva fotózták egyelőre a tesztautókat, bár ennek sok értelme nincs, hiszen a matricák alatt felfedezhető (és egyébként is logikus), hogy a GranCabrio a GranTurismo karosszériáját használja. Nyilván lehajtható a tető, ami vászonból készül, és a korábbi GranCabrióhoz hasonlóan laposan lejt hátrafelé, így felhajtott tetővel is megmarad a sportos, kupés hatás.
Hirdetés
A GranCabrio várhatóan ugyanazokat a motorokat kapja majd, mint a GranTurismo, és ez azt is jelenti, hogy 100%-ig elektromos meghajtású kivitel is lesz belőle. Bár még jövő évig kell várni a bemutatóra, és talán 2024-ig is az első darabok megérkezésére, de még akkor is ritkaság lesz a piacon egy villanykabrió, pláne az ilyen teljesítményű kategóriában. A GranTurismo és a GranCabrio elektromos kivitelei Folgore néven futnak majd, és fontos információkkal szolgálnak majd arról, mire számíthatunk a Maseratitól többéves távlatban, hiszen

2030-ra az összes modelljük kizárólag elektromos lesz.

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?