Tarolt a Mercedes a Világ Év Autója választáson

Világ Év Autója: többszörösen is nyert a Mercedes

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Abszolútban a Mercedes-Benz C-osztály nyerte a Világ Év Autója címet, de az S Coupé és az AMG GT is elvitt egy-egy díjat.

Míg az Európai Év Autója díj eredményét, a Volkswagen Passat győzelmét a Genfi Autószalonon jelentették be, a New York-i Autószalonon kiderült a Világ Év Autója díj, illetve díjak idei sorsa. Igen erős Mercedes-győzelemről számolhatunk be, hiszen a Mercedes-Benz C-osztálya nyerte a Világ Év Autója abszolút címet, míg a Világ Luxusautója (az S-osztály tavalyi győzelme után) az S Coupé, a Világ Sportautója címet pedig a Mercedes-AMG GT nyerte. Csupán két idei díj van, ami nem a Mercedesé, a Világ Zöld Autója ugyanis a BMW i8 lett, míg a Világ Dizájnautója a Citroën C4 Cactus.
Az idei díjesővel a Mercedes annyi serleget gyűjtött be, mint a Világ Év Autója díj eddigi 11 éves fennállása alatt. Tavaly ugyebár az új S-osztály lett a Világ Luxusautója, míg 2012-ben a négyhengeres dízellel hajtott S 250 CDI BlueEfficiency, 2007-ben pedig az E 320 Bluetec lett a Világ Zöld Autója.
Hirdetés

A C-osztály 24 jelölt közül került a döntőbe, a Ford Mustanggal és a Volkswagen Passattal. A díjat továbbra is németautó-dominencia jellemzi, tavaly a Limousine verziónak köszönhetően az Audi A3, 2013-ban és 2009-ben a Volkswagen Golf, 2012-ben a Volkswagen up!, 2010-ben a Volkswagen Polo lett a Világ Év Autója, csupán 2011-ben tudott közéjük férkőzni egy japán autó, a teljesen elektromos Nissan Leaf.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?