Tényleg osztrák lesz a következő 5-ös BMW?

A BMW a Magna Steyrnél is gyártathatná a következő ötöst

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A németországi Dingolfing mellett Ausztriában is fog készülni a következő BMW 5-ös. A Magna Steyr eddig Miniket gyártott bérben.


A következő 5-ös BMW csak jövőre fog megjelenni, de már most lázban tartja az autós szakmát és a márkarajongókat is. Még javában fejlesztik, legutóbb a készülő új M5-ről írtunk, ami az előzetes hírek szerint akár összkerékhajtású is lehet és simán belepakolnak 600 lóerőt. Most a legfrissebb hírt a német Automobil Produktion hozta, eszerint a BMW "áutszorszolja", azaz kiszervezi a gyártás egy részét. Az elmúlt évtizedekben bérgyártóként hírnevet szerzett, az ausztriai Grazban működő Magna Steyr eddig is készített autókat a BMW-nek. A Mini Paceman és Countryman csak az év végéig fog ott születni, így a helyére egy egész jelentős részt ki tudnának helyezni a következő 5-ös termeléséből. Tavaly 373 ezer példány kelt el az 5-ös sorozatból, és nemigen fog ez a szám csökkenni a generációváltással sem.
Hirdetés


A Magna Steyrnél állítólag évi 50 és 70 ezer közötti bajor nagyautó összeszerelését tervezik, de a BMW még hivatalosan nem kommentálta ezt az értesülést. Az biztos, hogy a Mini Paceman utód nélkül leköszön az év végén, ám a Countryman gyártásának helye még nem tudott. Annyi biztos, hogy a Magna Steyr jelenleg a Mercedes-Benz 1979 óta gyártott, kocka G-osztályát és a Peugeot RCZ-t építi.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?