Tető nélkül a leggyorsabb Rolls

Rolls-Royce Wraith: kabrió lesz, SUV nem

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Phantom Drophead mellett lesz újabb kabriója a Rolls-Royce-nak. Torsten Müller-Ötvös brit lapoknak megerősítette, hogy dolgoznak a Wraith nyitott tetejű változatán.


A magyar felmenőkkel rendelkező Rolls-vezér - Torsten Müller-Ötvös - az AutoExpressnek és az Autocarnak adott interjúiban cáfolta azokat a korábban felröppent pletykákat, hogy lesz SUV-ja a márkának. Amint mondta, nyitottak az újdonságokra és figyelik a trendeket, de a patinás márka komfortja, vezethetősége és lényege nem egyeztethetők össze egy nagytestű terepjáró tulajdonságaival. A Rolls-Royce a villanyos Phantom tervét is elvetette, miután egy éven át egy prototípus kipróbálásával kérték ki az ügyfelek véleményét. Ők a V12-esre szavaztak.
Hirdetés

A duplaturbós 6,6 literes erőforrás hajtja majd a Genfben bemutatott Wraith álomkupé nyitott tetejű változatát is. Nyolcfokozatú váltó viszi át a 632 lóerős teljesítményt és a 800 newtonméteres nyomatékot a hátsó kerekekre. Nulláról 100 kilométer/órás tempóra 4,6 másodperc alatt gyorsulhat fel a monstrum. Torsten Müller-Ötvös megjegyezte, hogy a Dropheadre még jó pár évet várni kell.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?