Titánok harca: Corvette a Mustang ellen, szerinted ki nyer?

Versenypályán mérkőzött a Corvette a Mustang ellen

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Jogosan hördülsz fel az összehasonlítás alapján, hiszen nem egy súlycsoport a két modell. De mindjárt más a baba fekvése, ha a Mustang egy Shelby GT500. Vajon képes megverni a középmotoros ellenfelét?

Teljesen más filozófia mentén épült a Corvette és a Mustang, ám a MotorTrend magazin összeeresztette őket. Pontosabban a Shelby GT500-at állították csatasorba, a most már középmotoros Stingray ellen. De mit is jelent ez a számok nyelvén. A „mezei” ötliteres, V8-as Mustangnak valószínűleg nem lenne esélye a könnyebb és erősebb Corvette ellen. Viszont a GT500 orrában dolgozó 5,2 literes, V8-as 760 lovas, 847 Nm forgatónyomatékkal fűszerezve. Papírforma szerint 3,5 másodperc alatt van százon. Ezzel szemben a Corvette 6,2 literes V8-asa 495 lóerős, 637 Nm forgatónyomatékkal. Ez az erő az esetében 3 másodperc alatti 100-as gyorsuláshoz elég, és a tömegelosztása is jobb, mint a Mustangé, ám Randy Pobst a Virginia International Speedway kanyarjaiban vallatta a két autót, nem csak gyorsulási versenyen. De nem árulom el, hogy ki nyert, nézd végig az alábbi videót, hiszen abból minden kiderül!
Hirdetés

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?