Tízmillió Maruti 30 év alatt

Elkészült a tízmilliomodik Maruti

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A helyi gyártók közül elsőként érte el a 10 milliós példányszámot India legjelentősebb autógyártója, az 1981-ben alapított Maruti Suzuki.

Az indiai autópiaccal párhuzamosan, rohamszerűen nőtt a helyi piac 45 százalékát magáénak tudó Maruti Suzuki gyártása is. Az 1981-ben alapított, 1983-óta termelő gyártó 1994-ben készítette el milliomodik autóját, de 11 évvel később, 2005-ben már ötmilliónál járt a gyári számláló, majd a következő ötmillióhoz csupán 6 év kellett, idén márciusban elkészült a tízmilliomodik Maruti Suzuki, egy belpiacos Wagon R. Noha Európába csak a Suzuki Alto érkezik az indiai gyárból, a belpiacosokkal együtt nem kevesebb, mint 16 modell szerepel a Maruti kínálatában. Az Új-Delhi közelében jelenleg két gyárban termelő Maruti éves kapacitása jelenleg évi 1,2 millió autó, de a közel egymilliárd eurós beruházással épülő új egységekkel 2013-tól már évi 1,75 millió példányt termelhet a Maruti.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?