Több mint 150 féle változatban érhető el az új Opel Movano!

Tipikus Opel arculatot kapott a Movano

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Továbbfejlesztett vezetőfülkét és új biztonsági rendszereket vet be az Opel Movano a vásárlók elcsábítására.

A nagyméretű szegmensének egyik kedvelt típusa az Opel Movano, amely mostantól friss „arccal” folytatja pályafutását. A mélyre nyúló, hatalmas hűtőmaszkon nem kevésbé kicsi Opel-villám kapott helyet, amelyből markáns krómszárnyak nyúlnak oldalra, hogy a főfényszórók LED-es nappali menetfényének nyílgrafikájában folytatódjanak.
Hirdetés
Ám bármennyire is fontos a dizájn, egy haszonjármű esetében azért a praktikum, a teherbírás és egyéb tulajdonságok még fontosabbak. A Movano pedig nem vall szégyent. Gyárilag több mint 150 változatban készül: zárt áruszállító, szimpla és dupla fülkével, busz és platós teherautó, felépítményezhető padlóváz és többféle dobozos rakterű kivitel is rendelhető. A furgon akár 4,38 méteres padlóhosszal, 2,14 méteres belmagassággal és maximum 17 köbméter raktér térfogattal kapható. A karosszéria kivitelétől függően pedig a megengedett össztömeg elérheti a 4,5 tonnát, a hasznos teherbírás pedig a 2,4 tonnát. Sőt, még vontatóként is beválik a Movano, hiszen 3,5 tonnás utánfutó kapcsolható rá. Emellett a biztos be- és kiszállást új kapaszkodó szolgálja a B- és D-oszlopnál, a zárt áruszállítóba pedig LED-es világítás kérhető. Az oldalsó tolóajtó olyan nagy nyílást tár fel, amelyen átfér egy euro raklap. A sofőr munkájának megkönnyítését tartották szem előtt az utastér kidolgozásakor. Összesen 22 rakodóhely található bent, amelyek együtt 104 liternyi térfogatúak. A szegmensben egyedülálló a kihúzható FlexTray kesztyűtartó-fiók az utasoldalon, amiben részekre tagolt 10,5 literes tér várja a holmit, és akár hajtogatás nélkül is beleférnek az A4-es lapok. Optimalizálták a műszerfalat is. Könnyebben leolvashatóvá vált az infotainment és a navigáció hétcolos érintőképernyője. Emellett a rendszer most már Apple CarPlay és Android Auto kompatibilis, illetve megjelent a vezeték nélküli telefontöltés lehetősége. Biztonság terén holttérfigyelővel, és a tolatást segítő hátratekintő kamerával bővült a kínálat, sávtartó asszisztens, oldalszél-asszisztens és ultrahangos parkolósegédlet is rendelkezésre áll már, a motorpaletta viszont változatlan maradt.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?