Tömegkarambol a Nürburgringen: 8 rommá tört sportkocsi, 1 súlyos sérült

Százezer eurónyi sportautót vágott gallyra a nürburgringi tömegbaleset

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Sokan a Ring vezetését okolják a hétvégén történt balesetért, és új szabályokat követelnek.

A Nürburgring vasárnapi nyílt napján történt balesetben nyolc darab sportkocsi tört össze, egy sofőr súlyos, kettő pedig könnyebb sérüléseket szenvedett.
A balesetben egy E30-as és egy E36-os 3-as BMW, valamint egy E92-es BMW M3, egy Corvette Z06, két Opel Speedster, egy 964-es Porsche 911-es, valamint egy hivatalos BMW M3-as Ring Taxi ütközött egymással két hullámban.
A Bergwerk egyenesben épp útjavítási munkákat végeztek, ezért ezen a szakaszon 50 km/h-ra korlátozták a legnagyobb sebességet. Egy sofőr elnézte a táblát, későn fékezett, és belecsapódott az előtte már lassan haladó autóba, kipördült, majd a korlátról visszapattanva még két autót talált telibe. Pillanatokkal ezután érkezett még három autó, akik le tudtak lassítani, nem így a mögöttük jövő Ring Taxi, amely hátulról eltrafálta őket. A különböző európai országokból érkezett alkalmi versenyzők közül egy súlyos, kettő pedig könnyebb sérüléseket szenvedett, az anyagi kár pedig, ahogy mondani szokták, jelentős.
Az eset kapcsán máris beindultak a Ringhez kapcsolódó fórumok a neten, rengetegen támadják a pálya vezetőit, miszerint csak az anyagi gyarapodást tartják szem előtt, és nem foglalkoznak eléggé a pálya, és az ott végighaladók biztonságával. A Nürburgring ugyanis közút, ahol bizonyos összegért bárki, bármilyen autóval végigmehet előtanulmányok nélkül. Ugyanakkor, ha megnézzük a pálya történetét, az ott történt baleseteket és haláleseteket, jogosnak tűnhet a felvetés, hogyan lehet kiengedni bárkit előképzettség nélkül erre a húsz kilométernyi, kimondottan veszélyes szakaszokkal tűzdelt, sebesség-korlátozás nélküli, Zöld Pokolként aposztrofált útra. Különösen elgondolkodtató, hogy a baleset második felét pont egy Ring Taxi okozta, hiszen ennek sofőrjét nyilvánvalóan tájékoztatták a szóban forgó szakaszon folyó munkálatokról és korlátozásokról.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?