Tovább bővíti gyáregységeit a dél-koreai duó

Két új gyárat is épít a Hyundai és a Kia Kínában

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Évente összesen 600 ezer új autó fog készülni a két dél-korai gyártó két újonnan nyíló kínai gyárában.


A Hyundai-Kia csoport azt tervezi, hogy további két gyáregységet hoz létre Kínában, mellyel összesen öt összeszerelő üzeme lesz az országban.
Hirdetés
Kína a világ jelenlegi legnagyobb autópiaca, ezért természetes, hogy a Hyundai és a Kia nagyobb piaci részesedést szeretne az eladásokból. Idén tavasszal az ország északi részén található Hebei tartományban fogják felépíteni az első új gyártósort, melyben az alsókategóriás autókat 2016 második felében kezdik el gyártani. A teljes kapacitást 2018-ra érik majd el. A másik gyártósor délnyugat Kínában, Chongqingban épül fel, ahol alsó- és középkategóriás autókat gyártanak majd 2017-től. Mindkét összeszerelő üzem éves termelési kapacitása egyenként 300 ezer autó lesz, amely hozzásegíti a két dél-koreai autógyártót ahhoz, hogy az értékesítések során 10 százalék feletti piaci részesedést érjenek el Kínában. 2018-ra öt kínai gyár segíti, hogy a Hyundai és Kia együttesen 2,7 millió autót gyártson, amely lényegesen több, mint a tavalyi 1,95 millió.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?