Tovább csökkennek a piaci üzemanyagárak: jön az enyhülés?

Péntektől ismét olcsóbb lesz mindkét üzemanyag, mutatjuk, hogy mennyivel!

Ismét olcsóbb üzemanyagok érkeznek a kutakra, a hétvégi tankolás mindenkinek olcsóbb lesz, akinek nincs lehetősége a hatósági ársapkával szabályzott üzemanyagokból választani.

Pénteken is változnak a hazai üzemanyagárak a Holtankoljak.hu legfrissebb információi szerint. A beszerzési árak további csökkenésének köszönhetően a benzin esetében bruttó 9 forintos ármérséklődés várható, míg a gázolaj ára bruttó 11 forinttal esik vissza. Ez természetesen továbbra is csak a piaci áron tankolókra és a prémium üzemanyagokat használókra érvényes, a 480 forintos hatósági árak a már megszokott mennyiségi korlátozások mellett továbbra is érvényesek maradnak.
Hirdetés
Örömhír ez az autósoknak és a kutasoknak egyaránt, ám egyelőre még nem érdemes inni a medve bőrére: az árak még mindig olyan magasak, hogy lényegében még a vadászpuskát sem fogtuk meg az említett hasonlatban.

A piaci átlagárak ugyanis a 95-ös benzin esetében átlagosan 769,9 forintra, a normál gázolaj esetében pedig 785,9 forintra várhatóak literenként péntektől.

Ha az eheti csökkenés üteme megmaradna a jövőben, még akkor is 21 hét múlva esne a hatósági ár alá a benzin piaci ára és 12 hét múlva a gázolaj piaci ára. Ennek ellenére reménykedni lehet, ám a gazdasági folyamatok könnyedén keresztülhúzhatják a csökkenést a jövőben is.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?