Tovább dagad a légzsákbotrány, 6 millió Toyota érintett

Hazánkban több mint 15 ezer autót várnak szervizbe a Toyota legújabb visszahívásával

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Elővigyázatossági okokból világszerte 6, Európában közel 1,5 millió, hazánkban több mint 15 ezer autóját szólítja szervizbe a Toyota.


Rég óta tudjuk, hogy nagyon nagy a baj a Takata körül. Már idén tavasszal is 50 millió autó potenciális visszahívásáról értesültünk, most pedig a Toyota vissza is hív világszerte 6 millió, kivétel nélkül Takata légzsákokkal szerelt autót. Európában is közel 1,5 millió példány, hazánkban több mint 15 ezer autó érintett. A frontlégzsákok robbanópatronjából származó fémrészecskék magát a légzsákot is kiszakítva röpülhetnek az utastérbe, így aztán a légzsák nemhogy védelmi funkcióját nem tudja betölteni, még veszélyforrás is lehet. Mindez persze csak eshetőség, messze nem biztos, hogy a visszahívott autóknál ez adódna. A Toyota viszont most sem bízza a véletlenre, szervizbe szólítja az érintett autókat.
Hirdetés

Mint azt Varga Zsombortól, a Toyota Central Europe PR managerétől megtudtuk, hazánkban egészen pontosan 15  856 Toyota, 2475 Hilux (2011-2014 közötti gyártás), 3334 Yaris (2011-2014 közötti gyártás), 5416 Auris (2006-2008 közötti gyártás) és 4631 Corolla (2006-2008 közötti gyártás) érintett. Miként a többi márkaképviselet is, a Toyota magyarországi vevőszolgálata is levélben értesíti az érintett (és az adatbázisukban szereplő) tulajdonosokat. Az autójukat külföldről, nem márkakereskedésből vásárolt, márkaszervizben még sosem járt vevők nem kapnak értesítőt, pedig az esetlegesen hibás alkatrészeket mindenki számára ingyenesen cserélik a Toyota márkaszervizei.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.28. at 00:39
    Permalink

    Az a kikezhetetlen, tévedhetetlen, hibátlan japán technika. Az a soha el nem romló, örök élet+egy napig működő japán technika. Az a tényeket soha le nem tagadó, morálisan non plus ultra japán üzleti magatartás.

Vélemény, hozzászólás?