Tovább drágulnak az üzemanyagok

Péntektől a benzin és a gázolaj is drágább lesz - egy kicsivel

Bár pénteken mindkét üzemanyagfajta ára emelkedni fog, még a benzin és a gázolaj közötti árkülönbség is tovább nő, ugyanis ezúttal is a gázolaj kapja a jelentősebb pluszt.


Hirdetés
Utoljára július elején emelkedtek az üzemanyagárak, akkor mondjuk nem is keveset, a jövedéki adó változása miatt a benzin ára 7, a gázolajé 13 forinttal került feljebb. Ezt követően, múlt hét pénteken egy kevéske ármérséklés is következett, a benzin 2 forinttal olcsóbb lett, most viszont újabb drágulás következik.
Hirdetés
A Holtankoljak.hu információi szerint a benzin ára e hét pénteken 3, a gázolajé 4 forinttal fog nőni, ezáltal a jelenlegi 15 forintos átlagár-különbség 16 forintosra nő. Az átlagárak a hét végétől a 95-ösnél 369, a gázolajnál 385 forintra változnak, az egyes töltőállomások árai között persze jelentős, akár literenkénti 40-50 forintos árkülönbségek is adódhatnak, így a drágább helyeken, például az autópályák mentén csak vadászni lehet majd már a 400 forint alatti literárakat.
Hirdetés
Hajszálnyit spórolhatunk az előre tankolással és még többet a megfelelő töltőállomás-választással.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?