Tovább drágulnak az üzemanyagok

Újra áremelés a kutakon!

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Három forinttal nő a benzin, és négy forinttal a gázolaj ára szerdától a benzinkutakon.

Három forinttal nő a benzin, és négy forinttal a gázolaj ára szerdától a kutakon - erősítették meg a holtankoljak.hu információját piaci szereplők. Így 388 forint lesz a benzin országos átlagára, míg a gázolajé 375 forint, de a legdrágább kutakon 405 forintos benzinárral, és 392 forintos gázolajárral találkozhatunk.
Ez még nem a rekord: májusban 390 forint volt a benzin átlagára, míg gázolajat idén legdrágábban - 377 forintos átlagáron - március közepén tankolhattunk. A töltőállomások árai között több mint 30 forintos eltéréssel is találkozhatunk.
Tavaly ilyenkor még "csak" 340 forint volt a benzin átlagára, a gázolajé 322 forint.
Az alternatív üzemanyagok közül bioetanolt várhatóan 286, LPG-t 217 forintos átlagáron tankolhatunk a hét közepétől.
Idén összesen - az árcsökkenések és -növekedések összegeként - már 26 forinttal nőtt a benzin, és 24 forinttal emelkedett a gázolaj ára, s a nemzetközi gazdasági bizonytalanságot elnézve további drágulások is várhatók a közeljövőben.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2017.10.31. at 13:23
  Permalink

  Én nem értem, másfél éve volt 300 Forint felett az Euró, volt 150 Usd az olaj ára, ehhez képest drágább a benzin. De az elmúlt három hétben nem mozdult az olaj ára, inkább lefelé ment.
  Valami zavar lehet a MOL-nál? Hűlyének néznek minket

 • 2017.10.31. at 13:23
  Permalink

  Felháborító!!! Emlékszem még a választások aelőtt a fideszes fiúk is hőzöngtek a benzinárak miatt. Most miért nem változtattnak??? Adócsökkentéssel kompenzálni lehetne ezt. Csak hát a megszorítások burkolt formáit szeretik a fideszes fiúk!

Vélemény, hozzászólás?