Tovább drágulnak az üzemanyagok

Február végére is jut még üzemanyagár-emelés

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A hó végére jut még egy újabb üzemanyagár-emelés. Mindkét üzemanyagfajta drágul, méghozzá úgy, hogy a köztük lévő árkülönbség tovább csökken. Mutatjuk, miként!


Legutóbb múlt hét pénteken változtak az üzemanyagárak, akkor csak a gázolajnál jóval olcsóbb benzin drágult. Most szerdán viszont a gázolajnak is kijut az áremelésből, ám szerényebb mértékben, mint a benzinnek, így a két üzemanyagfajta közötti árkülönbség tovább csökken. A Holtankoljak.hu információi szerint e hét szerdán a benzin ára literenkénti 5, míg a gázolajé 3 forinttal emelkedik, így áraik egymáshoz közelebb kerülnek.
Hirdetés

A hét derekától, egyben február utolsó előtti munkanapjától a 95-ös benzin átlagára literenkénti 362, míg a gázolajé már 396 forint lesz. Marad természetesen az egyes kutak közötti igen jelentős árszórás, melynek következtében a drágább helyeken a gázolaj átlagára a 450 forintos szintet is elérheti - utóbbi épp az, ami az eddigi, 2012-ben adódott átlagár szerinti csúcsár. Így aztán - bár előre tankolni - kevéssé érdemes, a tankolás helyére továbbra is erőteljesen ajánlott figyelni.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?