Tovább tökéletesítik a Lexus RC F kupét

Várhatóan ősszel újra frissül az RC F

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Egy nagy ráncfelvarráson már túl van a Lexus RC F kupé, sőt legutóbb még egy nagyon vad Track Edition változatot is kapott, de még mindig látnak teret a fejlődésre a mérnökök.

Mindmáig az egyetlen középkategóriás kupé a Lexus kínálatában a 2014 óta világszerte kapható RC, amelynek sportváltozata az F az előző generációs IS F sportszedánból ismerős, ötliteres V8-as szívómotort kapta meg. A 473 lóerős erőforráshoz nyolcfokozatú automata sebességváltó, Brembo fékek, módosított futómű és nyomatékvektor-szabályozású hátsó differenciálmű társult. Az akár szénszálas karosszériaelemekkel is felszerelhető Lexus RC F a 2019-es modellévre átfogóan megújult, tovább javították a szerkezeti szilárdságát, és csökkentették rugózatlan tömegét. De a Lexus mérnökei állítólag nem elégedtek meg ennyivel, nem fogják a modellciklus hátralévő részére változatlanul hagyni az autót. A japán creative311.com autós szaklap értesülései szerint alapos frissítés vár az RC F-re. Megkapja például a BladeScan adaptív fényszórókat, a Climate Concierge klímaszabályozó technológiát, vagy akár az LS-ben megismert, fejlett önvezető rendszert is.
Hirdetés
A lényeg persze a szerkezeti szilárdság fokozása, illetve a tömeg további csökkentése lesz, amelyek mellett állítólag a futómű finomhangolására is kiemelt figyelmet fordítanak majd. Mindez szénszálas kompozit elemek, valamint modern fémötvözetek alkalmazásával, továbbá az sem kizárt, hogy megjelenik a kínálatban egy, a jelenlegi Track Edition modellnél is radikálisabb, kifejezetten versenypálya-használatra optimalizált változat is.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?