Trackwood-lázzal fenyeget a Drifting.hu

Trackwood Drift Fesztivál: Máriapócs ismét gumifüstbe borul augusztus 22-24. között

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Hell Energy Magyar Profi Drift Bajnokság 4. fordulóját európai kupák is kiegészítik augusztus utolsó előtti hétvégéjén Máriapócson.


Óvatosságra inti az autósokat a Hunakamo Drift Sport Egyesület, azaz a Drifting.hu[/url] csapata. Közleményük szerint egy eddig ismeretlen vírus fertőz Európában. A tudósok driftláznak nevezték el. Az EEDC és a Drift Allstars pilótái terjesztik és nem állíthatja meg semmi sem. Karantén alatt áll már Poznan, Minsk, Riga és Kaunas. A következő célpont: pedig a Rabócsiringről híres Máriapócs, és állítólag nincs ellenszer. [kepallobal=349887]Hazai és külföldi versenyzők egyaránt mérkőzni fognak[/kepallobal]
Az idei Trackwood Drift Fesztivál augusztus 22-24-i hétvégéje a fertőzöttek számára állítólag maga lesz a Drift Mennyország, hiszen a Hell Energy Magyar Profi Drift Bajnokság 4. fordulója mellett hazánkban mérik össze tudásukat az Eastern European Drift Championship (EEDC), valamint a Drift Allstars European Series legjobb pilótái is.
Természetesen idén sem maradhat el a versenyzői felvonulás, valamint a versenyautók megáldása japán szokások alapján. Fantasztikus élményt ígér a templom előtt felsorakozó versenyzők és driftautók látványa.
Míg az első két napon az edzéseké, addig augusztus 24-én már a versenyeké lesz a főszerep. A várhatóan kellemes és hűvös estében előbb a magyar pilóták csapnak majd össze, majd egy fantasztikus tűzshow után éjszakai futamon előbb a Drift Allstars, majd az EEDC profi pilótái harcolnak majd a legjobbnak járó kupákért.
Minden magyar profi driftpilóta gőzerővel készül már a megmérettetésekre. Így van ezzel Grózinger Zsolti is, aki óriási szurkolótáborának nem szeretne csalódást okozni. Zsolti ennyit üzent magabiztosan a hazánkba érkező külföldi versenyzőknek: "Gyertek bátran, 1000 lóerőig jó vagyok, mert még nincs maximumon a gép..."
Grózinger Zsolti szerencsére nem ijed meg az ellenfelektől, pedig fantasztikus pilóták érkeznek külföldről. Itt lesz például sokak kedvence, a finn driftversenyző Juha Rintanen, aki több mint 700 lóerős Toyota Suprájával próbál majd mindenkit a falhoz szorítani.
Hirdetés
A Toyoták mellett a Nissanosok is képviseltetik magukat. Magyarországra érkezik Nigel Colfer, aki Nissan S13 180sx 1JZGTE vasával próbálja majd megtizedelni a magyar mezőnyt és ebben biztosan társa lesz ukrán versenyzőtársa Dmitriy Illyuk is. Illyuk nem félti Nissan 200SX RPS13 autóját, sohasem veszi el - így lett múlt évben ukrán bajnok, és így győzedelmeskedett az EEDC-ben is.
Kemény harcok várhatók, egy percet sem fog senki sem unatkozni. Hogy mit ígér Béres Szabolcs, a Trackwood megálmodója és szervezője? "Ez a legek versenye, hiszen a 13 éves versenyzőtől a 56 évesig mindenki rajthoz áll itt. Három bajnokság versenyzői versengenek majd ezen a hétvégén. Ez a verseny viszi az összes rekordot versenyzőszámban és az általuk képviselt nemzetek számában egyaránt. A jó hangulat mindig garantált!"
A díjátadót követően a nézők és a versenyzők közös bulin fújhatják majd ki a versenyek gőzét - a szervezők még a tavalyi, bemelegítő Trackwood fesztiválnál is komolyabb programot és természetesen őrült hangulatot ígérnek. Máriapócson augusztus 22-24. között állítólag végig "Kilinccsel előre!" lesz a jelszó.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?