Tudná még vadítani a Yarist és a Corollát a Toyota, ha akarná

A Toyota GR Yaris és GR Corolla modellek hivatalos tuningon átesett darabjait mutatták be

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Tokiói Autószalonon komoly autókkal van jelen a Toyota, a frissített Yaris és a Corolla sportváltozatainak még sportosabb kivitelét láthatják az érdeklődők.

Hazai pályán villantott két újdonságot a Toyota: a Tokiói Autószalonon két GR modelljéből, a Yarisból és a Corollából hozott egy-egy tuningolt változatot. Egyelőre sajnos csak koncepcióként léteznek, pedig egész megvalósíthatónak tűnnek. A kisautót és a kompaktot a Rookie Racing japán versenyistállóval közösen vadították meg, az eredmény pedig egyértelműen mutatja, hogy mindkét modellben van még potenciál.
Hirdetés
A Corolla GR verziója itthon sajnos nem kapható, a GROW Design Concept láttán pedig csak még jobban fájhat érte a szívünk. Elöl diszkrét szpojler, oldalt sportos küszöbök hirdetik a hot hatch dinamizmusát. A motorháztető szellőzőnyílásai és a sárvédőtoldatok a sorozatgyártású GR Corollán is megtalálhatók, a hatalmas hátsó szárny viszont teljesen új. Hátulról sajnos nem láthatjuk még a specális GR Corollát, de egyértelmű, hogy a küszöbök ott folytatódnak, valószínűleg diffúzorban végződnek. A nemrég frissült GR Yarisból is készítettek egy tuningolt változatot: A GROW Design névre keresztelt sportautót egyértelműen a ralik világa inspirálta, ahol a Yarisok generációk óta jól szerepelnek. Az orrszpojler és a küszöb a Corollához hasonlóan itt is megjelenik, nagytestvére fekete felnijeivel ellentétben itt viszont ezüst festést kaptak a kerekek. Ezen a kisautón még látványosabb a hátsó szárny, profi ralikon is megállná a helyét ez a Yaris. Aki viszont a régi Toyoták iránt rajong, annak is jó hírrel készült a gyártó: Japánban GR Heritage néven készítenek újra olyan alkatrészeket, melyek gyártását korábban már leállították. Többek között korábbi Suprák is megújulhatnak majd ezekből az alkatrészekből.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?