Tűzoltó i3 modellekkel fejlesztett London

52 hatótávnövelt BMW i3 villanyautót kapott a Londoni Tűzoltóság

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A jövőre is gondolva választott BMW i3-mast a Londoni Tűzoltóság. Kihasználva tudását, pillanatok alatt átvághatnak Londonon.


Követve Ausztria, vagy Los Angeles és megannyi világváros példáját, Londonban is a BMW i3-mat találták megfelelőnek, ám most tűzoltóság újította az elektromos kisautóval flottáját. Az 52 db növelt hatótávú és átalakított i3 modellel eco-lábnyomukat szeretnék csökkenteni. No persze nem tűzoltóautónak vetik majd be, hanem parancsnoki autó lesz, amivel gyorsabban tudnak reagálni egy-egy bejelentésre, mint a jelenleg szolgálatban lévő Vauxhall Astrákkal. Rikító vörös és sárga betétekkel tarkított fehér fényezésük, az LFB logók, a kékfények és a szirénák mind arra hivatottak, hogy észrevegyük az alapvetően hangtalan autókat.
Hirdetés
A tűzoltó i3-ak a hatótávnövelőt is megkapták, a beépített benzinmotor a BMW robogómotorja, amivel menet közben is töltődhetnek az akkumulátorok. Csúcssebességük 145 km/óra, ami nem hangzik soknak, de a londoni csúcsban ezt sem lehet kihasználni. Fontosabb lehet, hogy az i3 híresen jól gyorsul. Kibocsátás-csökkentésért tett erőfeszítései miatt a Londoni Tűzoltóság egyébként csatlakozhatott a kormány Go Ultra Low kampányához, ami a vállalatokat alacsony károsanyag-kibocsátású autóflotta létrehozására ösztönzi.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?