Új képek jelentek meg a Skoda villany SUV-járól

Egyelőre még mindig csak skicceken mutogatják az Enyaq iV-t

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Kevesebb, mint egy hónapot kell már csak várni, hogy élőben is megmutassák a Skoda villany szabadidő-autóját. Addig csak módjával csepegtetik a képeket és az infókat.

Szeptember elsején debütál az Enyaq iV, ami lényegében a VW ID.4 testvére, mindketten a konszern MEB platformjára épülnek, tehát arra, amelyet a Volkswagen kimondottan a villanyautók számára tervezett. A skiccek kapcsán a Skoda dizájnfőnöke, Karl Neuhold elmondta, hogy az új SUV megrajzolásakor sportosabb irányvonalat követtek, mint a jelenlegi szabadidő-autó kínálat tagjainál.
Hirdetés
Jól lászik a skicceken az is, hogy megtartják a Skodákra jellemző hűtőrácsot, bár sejthetően csak formailag, funkció nélkül. Csak a lökhárító alján marad igazi légbeömlő. Látványosra ígérik a nappali menetfény formáját, amik a full LED fényszórók burájában kapnak helyet. Az MEB platform is megköti persze a formatervezők kezét. Mivel az akkupakk a padlólemezen kap helyet, az autó magasabbra nő az eddigi SUV modelleknél. Ugyanakkor a hosszú tengelytávval nem tűnik majd esetlennek az Enyaq. Sőt, a sportos karaktert erősítik a rövid túlnyúlások is. Ezzel sem volt nehéz dolguk a tervezőknek, hiszen a villanyhajtás alkatrészei kevesebb helyet igényelnek, mint a belsőégésű motoroké. Azonban a skiccek mindig csalókák kicsit, de szeptember elején minden kiderül majd az autóról.
Hirdetés

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?