Új kupét dob piacra a Volvo?

C50 néven akár egy új kupé is érkezhet a Volvónál

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A svéd gyártó nemrégiben tett jogi lépéseket az S50 név levédésére. Az új név új kupét vagy akár egy sportmodellt is takarhat.


Az S40-es Volvo megszületésekor már "veszített" a gyártó az Audi ellen, eredetileg ugyanis S4-nek hívták volna a modellt, de az már foglalt volt a németek által. Így lett a kompakt szedán S40, amely manapság már csak ötajtós meredekhátú, azaz V40 változatban kapható. A fentiek elkerüléséért most a Volvo lépett először és védette le az S50 nevet, amely egy új modell érkezésére utal. Egyelőre még semmi biztosat nem lehet mondani, azonban nem lenne meglepő, ha egy kupé vagy négyajtós kupé változatot dobna piacra a gyár az új név mögé bújtatva.
Hirdetés

A járatosabbak persze azonnal rávághatják, hogy a kupékat C betűvel jelzi a Volvo, viszont elegendő a C30-ra gondolni, ami valójában egy háromajtós kompakt volt, mintsem kupé. A németeknél már évek óta léteznek négyajtós kupék, így nem kizárt, hogy a Volvo is hasonló modellen töri a fejét. Amennyiben megvalósul, akkor is legalább 2019-ig várnunk kell rá. A pletykák szerint ugyanakkor az sem kizárt, hogy a hamarosan érkező nagyteljesítményű Polestar modell kapja majd meg a C50 jelzést. Kíváncsian várjuk az újabb híreket, pár hónap múlva minden bizonnyal már jobban körvonalazódni fog a C50 név sorsa.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?