Újabb kihívója érkezik az Ariel Atomnak

Brutális dinamikával jön a Quantum GP700 - olyan erős, amilyen nehéz

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Könnyen borsot törhet az Ariel Atom orra alá az az ausztrál fejlesztésű formaautó, amely jövő évben jelenhet meg az utakon és a versenypályákon.


A 700 kg-os autó pontosan annyi lóerőt rejt, amekkora a tömege. A gyorsulása ennek megfelelően sportmotorokat megszégyenítő, mindössze 2,6 másodperc szükséges a 0-100 km/órás sprinthez, végsebessége 280 km/h. A szárnyakon komoly leszorító erő ébred, egyenesben 1,8 G hat az autóra, azaz a Forma 1-es autókhoz hasonlóan akár egy alagút tetején is tudna haladni.
Hirdetés
Kanyarban 2,5 G oldalerő szorítja a vezetőt és az utast az ülésbe. Vészfékezésnél 2 G-vel tud lassulni, gyorsulásnál pedig az 1,2 G erőhatás miatt lesz nehéz levegőt venni. A GP700 minden egyes példánya a leendő tulajdonos vezetési tudásának és igényeinek megfelelően készül, az első darabok jövőre jelenthetnek meg az utakon. Az árról egyelőre nem árult el információt a gyártó.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?